© Belediyeden Haber - 2017

Pendik'te Yarıyıl Tatil'ne Özel Etkinlikler

Pendik’te ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 140 bine yakın öğrenci karnelerini alarak iki hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Pendik Belediyesi de tatil süresince öğrencilerin faydalanabilmesi için çeşitli etkinlikler hazırladı.

Öğrenciler yarıyıl tatilinde  Pendik Belediyesinin Bilim Merkezleri ve AÇEM’lerde eğlenceli deney ve robotik oyuncak atölye programlarına kayıt yaptırarak katılabilecek. Karnesini getiren öğrencilere ise 11 kütüphanede hediye var.  

Miniklerin karne heyecanı 

Pendik Belediyesinin 7 merkezde hizmete sunduğu  AÇEM’lerde okul öncesi eğitim alan 1140 öğrenciye  düzenlenen törenle karneleri dağıtıldı.  Ailelerinin de büyük bir heyecanla takip ettiği törende öğrenciler önce gösterilerini sundu, ardından ilk kez karne almanın mutluluğunu yaşadı. 

Kütüphaneden hediyelerini aldılar 

Karne alan öğrenciler, 18-21 Ocak tarihleri arasında karneleriyle 11 kütüphaneden birine gelerek cep ajandalarını alabilecek. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri de önce karnelerini, ardından Hamid Aytaç Kültür Merkezi Kütüphanesi’ne gelerek hediyelerini aldı.

Bilim Merkezi öğrencileri bekliyor

Pendik Belediyesinin Sülüntepe, Esenler, Neşet Ertaş Bilim Merkezleri 21-30 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatiline özel etkinlikler düzenledi. 6-14 yaş arası öğrenciler, serbest grup gezisine katılabilecek. Bunun için ziyaret saatinden 15 dakika önce Bilim Merkezi’ne gelerek kayıt yaptırmaları yeterli. Yarıyıl tatili süresince çeşitli yaş gruplarıyla atölye çalışmaları da yapılacak. www.pendik.bel.tr adresinden online kayıt yaptıranlar, motorlu yel değirmeni, led ışıklı kartpostal, reba jet motorlu araba yapımı gibi eğlenceli atölye çalışmalarına katılacak.

AÇEM’lerde eğlenceli atölyeler

Aile Çocuk Eğitim Merkezleri’nde 21 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında 8-10 yaş arası çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli atölye çalışmaları ve deneyler hazırlandı. Çocuklar çekme robotu, süpürücü, kaldıraç ve demiryolu, müzik çalan robot, uzay aracı yapımı gibi çeşitli atölyelerden birine katılabilecek. 7 noktadaki Aile Çocuk Eğtim Merkezlerinde yapılacak etkinliklere katılım için www.pendik.bel.tr adresinden online başvuruda bulunmak gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER