Özel Güvenlik Görevlisi Olacaklar

Pendik Belediyesi, sosyal yardımda bulunduğu aileleri “Özel Güvenlik” Kursuyla meslek sahibi yapacak. 18-35 yaş arası kişilere yönelik ücretsiz kurs, ilk adaylarla eğitime başladı.

Gerçekleştirdiği sosyal projelerle yardıma ihtiyaç duyan ailelere destek olan Pendik Belediyesi, bu kez onları istihdama kazandırmak üzere yeni bir çalışma başlattı. Yeni projeyle deyim yerindeyse balık vermek yerine balık tutmak öğretilecek. Sosyal yardımda bulunulan ailelerden gereken şartları taşıyan 18-35 yaş arası kişilere  Özel Güvenlik eğitimi verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak.

İlk etapta seçilen 26 kişi, özel bir eğitim kurumunda eğitim almaya başladı. 15 günlük kursun ardından Emniyet Müdürlüğünün sınavına girecek adayların eğitim giderleri ve sınav harçları Pendik Belediyesi tarafından karşılanacak. Sınavdan geçen adaylar sertifikalarını alarak Özel Güvenlik Görevlisi olmaya hak kazanacak.