© Belediyeden Haber - 2017

ÖĞRENCİLERİN DİLİNDEN ÖZBEK KÜLTÜRÜ

Esenlerli öğrenciler, "Dünyanın Renkleri" programında Avrupa ve Asya arasındaki tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Özbekistan'ın kültürü, tarihi ve yemeklerini yakından tanıdılar.

Esenler Belediyesi'nin, Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği "Dünyanın Renkleri" projesi ile dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye okumaya gelen öğrenciler, ülkelerini ve Türkiye'deki eğitim serüvenlerini Esenlerli öğrencilerle paylaşıyor.

KÜLTÜRLERİNİ ÖĞRENDİLER, LEZZETLERİNİ TATTILAR

Topkapı Türk Dünyası'nda gerçekleşen programla öğrenciler bu ay Özbekistan'ın kültürünü, tarihini ve yemeklerini tanıdılar. Esenlerli lise öğrencileri, Türkiye'de eğitim gören Özbek öğrenciler Mahmut Shakbazov  ve İbrahim Anvarov'dan ülkeleri hakkında bilgi aldılar. Shakbazov   ve Anvarov, ülkelerine özgü geleneksel lezzetleri de Esenlerli öğrencilere ikram ettiler.

TÜRKİYE'DE ÖĞRENCİ OLMAK BİR FIRSAT

Türkiye'de öğrenci olmanın birçok avantajı olduğunu söyleyen Mahmut Shakbazov, "Türkiye'ye çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin kültür ve tarihlerini öğrenmek misafir örenciler için büyük bir fırsat. Ayrıca köklü Türk üniversiteleri mezunlarına iyi bir iş bulma imkânı da sağlıyor" dedi.

Özbekistan'da uluslar arası öğrenci olmanın fazla avantajları olmadığını düşünen İbrahim Anvarov, Özbek üniversitelerinin sadece Orta Asya çapında itibara sahip olduğunu söyleyerek şunları ekledi: "Türkiye'de ise dünyaca ünlü üniversitelerde okuma fırsatı var. Orta Asya'da dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere rastlamak çok daha zor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER