© Belediyeden Haber - 2017

Meslek Kursları Dolu Dizgin

Pendik Belediyesinin sertifikalı meslek kursları, yeni sezonda yeni kursiyerlerle buluşuyor. Bunlardan Bahçe Bakım Kursu, özellikle kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Üçüncüsü başlayan kursa katılan 23 Pendikliden 18’ini kadınlar oluşturdu.

Tarımla uğraşmak ve bu alanda en doğru teknikleri öğrenmek isteyen kadınların sayısı hızla artıyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlendiği Bahçe Bakım Kursu’nun 3.süne katılan kursiyerlerin büyük çoğunluğu Pendikli hanımlardan oluşuyor. Kursiyerler, Çamlık Mahallesi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki teorik derslerin ardından uygulamalı eğitimlere geçti.

Meyve bahçesinde keyifli eğitim

Pendik Belediyesinin Çamlık Mahallesi’nde kurduğu meyve bahçesi, Bahçe Bakım Kursunun eğitim sahası. Öğrenciler, çeşit çeşit meyve ağaçları arasında aşılama tekniklerinden zararlılarla mücadeleye kadar öğrendikleri tüm konuları yerinde görme ve uygulama şansı buluyor. 15 Ekim’de başlayan kursun iki aylık eğitimini başarıyla tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak bahçıvanlık yapabilme, özel veya kurumsal fidanlık, sera ve bahçelerde çalışabilme yetkisine sahip olacak.

Yeni meslek yeni şans

Yoğun rağbet gören bir diğer kurs ise mantar yetiştiriciliği. 2.si gerçekleştirilecek kurs için açılan kayıtlar ilk günden doldu. Arif Nihat Asya Kültür Merkezi’nde verilecek kursta 40 kursiyer, 2 ay boyunca hafta sonları mantar yetiştirmenin püf noktalarını öğrenip sertifika alacak. Terzilik kursu ise mültecilere yönelik olarak devam ediyor. Bugüne kadar 7 ile arıcı kazandıran hemşehri derneklerine yönelik Arıcılık Kursu, yakında Tokatlılarla devam edecek. Yine 15 Ekim’de eğitime başlayan İş Analistliği ve Yazılım Kursu da 30 kişiyle buluştu. Kursları başarıyla tamamlayanlar, sertifikalarını alarak eğitim gördükleri iş sahasında çalışabiliyor.

Farklı kurslar için hazırlık

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde Pendiklileri farklı alanlarda da meslek kurslarıyla buluşturmak üzere alt yapı çalışmalarına başladı. Bunlar arasında örtülü tarımda Seracılık Kursu, Solucan Gübresi Kursu, Sıhhi Tesisatçılık, Seramik Karo Kaplama ve Boya Badana gibi branşlar bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER