© Belediyeden Haber - 2017

Maltepe’nin her köşesinde “Cumhuriyet” sergisi

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Cumhuriyet Benim” festivali, ilçe meydanında ve Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda açılan sergilerle, görsel bir şölene dönüştü.

Maltepeliler, “Tarihe Dokunanlar” adı verilen sergiyle Kurtuluş Savaşı’nda mücadele eden kadınları ve Cumhuriyet’in yetiştirdiği isimleri yakından tanıyor. Maltepe Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan ve bir ay sürecek “Cumhuriyet Benim” etkinlikleri, büyük bir ilgi ve coşkuyla sürüyor.

Etkinlikler kapsamında ilçe meydanında “Nutuk” ve “Kuvayı Milliye” ile Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda “Kuvayı Milliye Kadınlarımız” ve ressam Turgut Kahraman’ın  mahalle parklarında açılan “Tarihe Dokunanlar” sergileri, Maltepelilerin beğenisine sunuldu. Sergilere büyük ilgi gösteren Maltepeliler, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve silah arkadaşları, Kurtuluş Savaşı’nın kadınları ve Cumhuriyet’in yetiştirdiği önemli isimlerini yakından tanıma şansına sahip oldular. Sergiler, 29 Ekim’e kadar mahallelerde, Maltepe Meydanı ve Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda ziyarete açık olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER