Kreş Velilerine Aile İçi İletişim Semineri

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çalışmalarıyla Türkiye’nin en fazla kreşe sahip ilçesi haline gelen Kartal’da; kreşli miniklerin eğitsel faaliyetlerinin yanında, ebeveynlerine yönelik eğitimler de hız kesmeden devam ediyor.

Bu eğitimler kapsamında eğitimci Aydan Güner tarafından Kartal Belediyesi’nin 14 kreşinde eğitim gören öğrencilerin velilerine “Aile İçi İletişimde 3 Adım” konulu bir eğitim verildi. Ünsev Fen Bilimleri Okulları’nda verilen eğitimde; Pedagog Nermin Erdoğan da çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarının ilk adımını oluşturacak anne baba tutumlarının, çocuğun kişilik gelişimine olan etkilerinden bahsetti. Velilerin, çocuklarıyla yaşadıkları problemlerin üstesinden gelmelerine destek sağlamak amacıyla belediye kreşi velileri, psikolojik destek ve yönlendirmede sağlıklı adımlar izleyebilmek için eğitimin sonunda Pedagog Nermin Erdoğan’dan destek de aldı. Sağlıklı bireyler yetiştirmenin ilk adımının çocukları tanımak olduğunu belirten Erdoğan; topluma faydalı bireyleri, onları doğru tanıyıp doğru yaklaşım yöntemlerinin belirlenerek kazandırılabileceğini iletti.