© Belediyeden Haber - 2017

Kola ve çikolata beyin dengesini bozuyor

Başakşehir Belediyesi ve Umudum Sağlıklı Yaşam Derneği işbirliğinde düzenlenen “Diyabet ve Sağlıklı Yaşam” seminerinde diyabet ve sağlıklı beslenme konuşuldu.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Tak, çikolata, şekerli kurabiye, kola gibi yiyecek ve içeceklerin kan şekerini ani yükseltip ani düşürdüğünü belirterek, “Bu gıdalar beynin dengesini bozuyor” dedi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bilgievi’nde düzenlenen seminerde, şeker hastalığı olarak bilinen diyabet tüm yönleriyle ele alındı. Özel Nisa Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Tak ve Diyetisyen Fatma Betül Çelebi, diyabetli hastaların yaşamını kolaylaştıracak bilgileri paylaştı.   

Uzmanlar, bilinçli hareket edildiğinde diyabetin kontrol altında tutulabileceğini vurgulayarak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam tavsiyesinde bulundu. Seminerde, hayat boyu sürdürülebilir sağlıklı yeme alışkanlığı kazanılması, kişilerin kendilerine hata yaptıran davranışlarını izleyip bunu engelleyecek yöntemler bulması ve birlikte yaşadığı insanların da benzer doğru beslenme bilincini kazanması için aile eğitimleri verilmesi önerildi.

“Haftada 3 gün tempolu yürüyüş yapılmalı”

Slayt gösterileri eşliğinde sunum yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslıhan Tak, yanlış beslenme ve hareketsiz yaşamın kandaki şeker değerini artırdığını belirterek, “Diyabetten korunmak için yaşam tarzı değişikliğine gidilmesi gerekiyor. Haftanın en az 3 günü minimum 30 dakikalık tempolu yürüyüşün yapılması gerekiyor. Beslenmede kan şekerini ani yükselten çikolata, şekerli kurabiye, kolalı içecekler gibi yiyecek ve içeceklerden uzak duracağız. Bunlar kan şekerini ani yükseltir, ani düşürür. Beynin dengesini bozar. Bunların yerine emilimi yavaş olan yiyecekler tercih edilmeli” diye konuştu.

“Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz”

Sağlıklı beslenme ve mutlu yaşam için tavsiyelerde bulanan Diyetisyen Fatma Betül Çelebi de, "Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Sporu sadece zayıflamak olarak değerlendirmemek gerekiyor. Sporu sağlıklı yaşam için sürekli yapmalıyız" önerisinde bulundu.

Seminer sonunda Tak ve Çelebi, katılımcıların sorularını yanıtladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER