© Belediyeden Haber - 2017

KARTALLILAR AŞUREYLE BİR ARAYA GELDİ

Kartal Belediyesi, Muharrem orucunun ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlara aşure lokması dağıttı. Uğur Mumcu Cemevi’nde verilen aşure lokması, yüzlerce Kartallıyı bir araya getirdi.

Kartal Uğur Mumcu Cemevi’nde verilen aşure lokmasına Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Haydar Göksoy, Kartal Akp İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Kartal Akp İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu, UMDER Dernek Başkanı Veli Gürbüz, Uğur Mumcu Cemevi Başkanı Mahmut Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Aşure lokması dağıtılmadan önce Uğur Mumcu Cemevi dedesi tarafından dua okundu. Okunun duaya Uğur Mumcu Cemevi yetkilileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Uğur Mumcu Cemevi Başkanı Mahmut Yıldız ve vatandaşlar da katıldı. Duanın ardından aşure kazanının başına geçilerek vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, yaptığı konuşmada “Aşure,içindeki malzemeler gibi birlik beraberliktir. Allah, tuttuğunuz orucunuzu kabul etsin. Allah, gelecek sene de hem Ramazan, hem Muharrem ayına tüm toplumumuzu güzellikler içinde kavuştursun. Aşure, dostluğu, kardeşliği hatırlatan, hoşgörünün ve sevginin simgesi. Ben de bugün bu etkinliğe katılan, lokmamızı paylaşan halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER