© Belediyeden Haber - 2017

KARTALLI KAZIM ÖLÜMÜNÜN 57. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yahya Kaptan'a bağlı olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuvayı Milliye örgütlenmesinde yer alan "Kartallı Kazım" lakaplı İbrahim Göleber, ölümünün 57. yılında mezarı başında anıldı.

Kuvayı Milliye örgütlenmesinde, Yahya Kaptan'a bağlı olarak görev yapan ve Şair Nazım Hikmet'in "Kuvayı Milliyeci Kartallı Kazım" olarak adlandırdığı İbrahim Göleber, vefatının 57. yılında mezarı başında dualarla anıldı. Yayalar Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Göleber’in ailesi, torunları, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kartal Şube Başkanı ve yöneticileri, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Törende Göleber’in yaşam öyküsünün hatırlatılmasının ardından emekli müezzin Vedat Özbaş tarafından dualar okundu. Anma törenine katılan herkese lokum ikram edildi.

“Mazide muktedirken bütün gücüyle çalışmış olanlara minnet hissi duymayan millet ayakta kalamaz”

Okunan duaların ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “ Bu yıl da buradayız. İki gün önce Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünü kutladık. Kutlamanın başlangıcı olan, adını verdiğimiz ve heykelini diktiğimiz Kartallı Kazım Meydanı’nda başladığımız yürüyüş, muhteşem bir kalabalıkla Kartal Meydanı’nda bitti. Cumhuriyeti; İbrahim Göleber’lerin, Kartallı Kazım’ların, Yahya kaptanların ve daha nicelerinin İngilizlere karşı verdiği mücadeleyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos’la biten savaşın sonunda oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle kazandık. 94 yıllık Cumhuriyette büyük katkısı olan bir Kuvayı Milliyeciyi mezarı başında anmak, tabi ki bizim borcumuz. Çünkü büyük Atatürk diyor ki -Mazide muktedirken bütün gücüyle çalışmış olanlara minnet hissi duymayan millet ayakta kalamaz.- Bizler, Cumhuriyetimiz için mücadele etmiş büyüklerimize ve mezarı başında bulunduğumuz İbrahim Göleber’e, vatana hizmetlerinden dolayı minnet duygularımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz, önünde saygıyla eğiliyoruz. Burada 1 yıl önce kaybettiğimiz, Kartallı Kazım’ın oğlu Yalçın Göleber ağabeyi de anmadan geçemeyeceğim. Kendisiyle çok sıcak bir birlikteliğimiz olmuştu ama ömrü biz tayin etmiyoruz. Takdiri ilahi. Yalçın ağabeyi de özledik. Mehmet Ali Büklü Parkı’mızın açılışında, Nazım Hikmet’in çizmiş olduğu Kartallı Kazım resmini Genel Başkanımıza sundular. Şu an Genel Başkanımızın odasında konuklarıyla çekilen birçok fotoğraf karesine o resim görünüyor. Burada da adı yaşıyor. Kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyor, önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER