© Belediyeden Haber - 2017

Kartal Belediyesi’nden Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Emine Hasan Aytaçman İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere, Kartal Belediyesi’nin çevreci çalışmaları ve geri dönüşüm konusu anlatıldı.

Kartal Belediyesi ve Emine Hasan Aytaçman İlkokulu işbirliğiyle, okul öğrencilerine yönelik suyun önemi ve atık dönüşümün gerekliliği konularını kapsayan bir sergi düzenlendi.  “Her Atık Çöp Değildir” sloganıyla gerçekleştirilen sergide, yanlış tüketim alışkanlıkları ve evsel atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte çevre bilincinin arttırılması gibi konular da ele alındı. 
 

Sergiyi düzenleyen öğretmen Fatma Özbakır, “Bu tarz projeler, çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi açısından çok önemli. Etkinliği düzenlememizde verilen desteklerden dolayı, başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ve bütün müdürlük personeline teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Etkinliğin açılışında konuşan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise, “Ülkemizde attığımız her şeyin atık olmadığının bilincindeyiz. Kartal Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’in çevreci vizyonuyla ‘3R’(Reuse, Reduse, Recycling)  kuralını benimsiyoruz. Tekrar kullanım, atık azaltma ve geri dönüşüm noktasına önem veriyoruz. Çöpe atmayalım, ayıralım geleceğimizi koruyalım.” dedi. 
 

Sağlıklı yaşamın, sağlıklı çevre ile olabileceğine vurgu yapan Dilek Kars, her geçen gün çevrenin önemi konusundaki hassasiyet ve farkındalığın hızla yaygınlaştığını, kullanılan kalemden, pazar torbalarına ve hatta doğa dostu oyuncaklara olan yönelim ile doğaya ve çevreye olan duyarlılığın günden güne arttığını ifade etti. Torba tüketimi konusunda önlemler alındığını vurgulayan Dr. Dilek Kars, “Bilindiği üzere Ocak 2019’dan sonra eksiklikle olmasına rağmen naylon poşet yasaklandı. Ancak dünyamız, hızlıca önüne geçilemeyen çevre sorunları ile karşı karşıya kalmış ve ekolojik denge bozulmaya başlamıştır. Hızlıca artan kuraklık, mevsim dengesizlikleri ve salgın hastalıkları  ile birlikte  önüne geçilmesi sadece biz insanların elinde olan döngüsel bir zincir içerisine girilmiştir.  Geri dönüştürülebilen plastik atıklar doğaya bırakıldığında;  yaklaşık 1000 yılda, çiklet 5 yılda, sigara izmariti 2 yılda, cam şişe 4000 yılda, plastik çakmak 100 yılda, alüminyum 100 yılda doğadan kayboluyor. Geri dönüştürülen 1 ton cam  atık ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanıyor. 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümü ile 100 wattlık bir ampulün 20 saat çalışması  kadar enerji kazanılıyor.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER