© Belediyeden Haber - 2017

Kartal Belediyesi Uluslararası Feministanbul Şiir Festivali’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kadın Şiiri Festivali FeminİSTANBUL’a ev sahipliği yapıyor.

Unesco’ya bağlı WFP’nin gözetiminde yapılan Uluslararası Kadın Şiiri Festivali “FeminİSTANBUL” bu yıl 1-3 Kasım tarihleri arasında Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Üçüncü kez düzenlenecek olan festivalde “Birlikte Çeşitlilik” manifestosuyla yola çıkan FeminİSTANBUL; kadınlığın sorunlarına dair evrensel bir fikir, sanat ve diyalog platformu olma yolunda hızla ilerliyor.

1-3 Kasım tarihleri arasında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde üçüncüsü düzenlenecek Festival, dünyanın her yerinden şairleri ağırlıyor. Festival kapsamında; Hindistan, Peru, Arap ülkelerinin her biri, İtalya, İspanya, Romanya, Bulgaristan, İngiltere, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Almanya ve Macaristan’dan gelen şairler, kendi ülkelerindeki kadınların sorunlarını şiirle dile getiriyor; birlikte çözüm üretmeye çalışıyor ve ulusal kıyafetleriyle şiir okuyorlar.

Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Saat: 17.00

Yer: Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi

Tarih: 1 Kasım 2018 Perşembe (Açılış)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER