Kar Yağışı Ve Buzlanmaya Karşı Hazırlıklar Tamamlandı

Kar yağışı ve buzlanmaya karşı önlem alan Pendik Belediyesi Ekipleri onlarca araç ve 120 personelle teyakkuz halinde bekliyor. Kar yağışının bu akşamdan itibaren etkili olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul’un bazı ilçelerinde akşam saatlerinde şiddetli kar yağışı uyarısında bulundu. Daha çok Avrupa yakasında görülecek yoğun kar yağışı Pendik’i de etkileyecek. Trafik akışının olumsuz yönde etkilenmemesi için Pendik Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki(AKOM) ekipler kent genelinde önlem aldı.

25 araç ve 120 personelle önlem alındı

Bu akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışına ve gece saatlerinde oluşabilecek buzlanmaya karşı ekipler kentin dört bir yanında teyakkuz haline geçti. Beklenen kar yağışına karşı 7 kar küreme ve tuzlama aracı, 10 kepçe, 2 greyder ve 4 ekskavatör ile 120 personel mücadele edecek. Ayrıca buzlanmaya karşı 2 bin 500 ton kullanıma hazır hale getirildi. Öte yandan İBB Karla Mücadele Ekipleri de kenttteki anaarterlerde şimdiden önlem aldı.