© Belediyeden Haber - 2017

Hobio Projesine 6 Yeni Okul Katıldı

Fatih Belediyesi’nin ilçedeki okullarda çocukların ve gençlerin erken yaşlarda müzik eğitimine başlayabilmesi ve okullarda birer müzik sınıfı kurulması amacıyla başlattığı HOBIO (Her Okula Bir Orkestra) projesine bu eğitim-öğretim yılında altı yeni okul katıldı.

İlkokulların da proje kapsamına alındığı yeni dönemde İskenderpaşa İlkokulu, Melek Hatun İlkokulu ve Ford Otosan İlkokulu projeye katılan ilköğretim okulları oldu. Yapılan seçmelerden sonra yetenekli minikler belirlenerek piyano, keman, çellove gitar branşlarında eğitimlerine başladı. Bu okullarda ayrıca ses eğitimi verilerek, birer çocuk korosu kurulmak üzere çalışmalara başlandı.

ŞEHREMİNİ LİSESİ’NDE ODA ORKESTRASI DA OLUŞTURULACAK

Fatih ilçesinin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Şehremini Lisesi de HOBIO sınıfına kavuştu. Sporda ve sanatta yıllar boyunca pek çok uluslararası başarıya imza atan Şehremini Lisesi, Fatih Belediyesi’nin HOBIO projesi kapsamında sağladığı katkıyla müzik alanında da adından söz ettirmeyi hedefliyor. Şehremini Lisesi’nde yapılan yetenek sınavıyla öğrenciler Batı müziğinin bütün enstrümanlarıyla bir oda orkestrası oluşturacaklar.

HOBIO İLK KEZ İMAM HATİP OKULLARINDA

HOBIO Projesi bu yıl ilk kez İmam Hatiplerde müzik eğitimine başladı. İlçemizde bulanan Ali Nar Ortaokulu ve yeni binası Cumhurbaşkanımız tarafından hizmete açılan İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni müzik sınıflarına kavuştu. Bu okullarda seçilen öğrenciler Türk Müziği’nin temel sazları Ney, Bendir, Ud, Klasik Kemençe ve Kanun branşlarında eğitim alacak, ayrıca Tasavvuf Müziği korosu oluşturulacak.

PROJE 24 OKULA ULAŞTIRILDI

Yeni katılan okullarla birlikte HOBIO projesinde faal okul sayısı 24’e ulaştı. Projede yer alan bütün öğrencilerin eğitimini aldıkları müzik aletleri Fatih Belediyesi tarafından öğrencilere hediye ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER