© Belediyeden Haber - 2017

GÖRME ENGELLİLERİN FARKINDA OLALIM

Esenler Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle, görme engelli vatandaşların katılımıyla bir farkındalık programı düzenledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Cemil Meriç Gönüllüleri projesi kapsamında, Esenler Görme Engelliler Derneği ile birlikte bir etkinlik gerçekleştirdi. 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası için bir araya gelen görme engelliler, eğitimci Canan Doğru ile birlikte engellilerin sorunları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Engellilerin toplum içindeki sorunlarının çözülmesi için ortak yaşam bilinci ve kültürünün oluşması üzerine başlayan sohbette, kanaat önderleri ve medya kanalları kullanılarak engellilerin topluma kazandırılmasının sağlanması üzerinde duruldu.

ENGELLİLER TOPLUMA ADAPTE EDİLMELİ

Engellilerin toplumdan soyutlanmaması ve kendilerini idame edecek duruma aileleri tarafından hazırlanması gerektiğinden bahseden Canan Doğru,  "Bir öğrencim var görme engelli ve onunla dışarıda buluşmamız gerekiyordu. Ailesi çocuğu o kadar korunaklı bir alanda yetiştirmiş ki, çocuk tek başına dışarıya çıkamıyor. Bu çok yanlış, anne bir gün gittiği zaman o çocuk ne yapacak? Engelli çocuklarımızı daha bilinçli ve topluma adapte olabilecek şekilde yetiştirmeliyiz" dedi.

Görme yetisini sonradan kaybeden bir engelli vatandaş da, sahip olunan bir duyunun sonradan kaybedilmesinin çok daha zor olduğunu ve toplumda adaptasyon noktasında sıkıntılar yaşanacağını söyleyerek, toplumdaki engellilerin görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER