© Belediyeden Haber - 2017

GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARI YOLA ÇIKTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle kurulan DeneYap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitimler başladı.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana İstanbulluların hizmetinde olan BELNET şubelerinin DeneYap Teknoloji Atölyeleri’ne dönüşüm projesinin açılışı Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişeceği DeneYap Teknoloji Atölyeleri’nin açılış törenine İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kacır ile atölyelerde eğitim alacak 500’e yakın çocuk katıldı.

36 AY ÜCRETSİZ EĞİTİM

DeneYap Teknoloji Atölyeleri eğitimlerine seçilen 430 öğrenciye 3 yıllık ücretsiz eğitim sürecince "robotik ve kodlama", "arduino ve elektrik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "kendi İHA'nı tasarla", "matematik ve fizik", "siber güvenlik" konularında eğitimler verilecek.

“GENÇLER TEKNOLOJİNİN YILDIZI HALİNE GELECEK”

Bu programları gençlerin "teknolojinin yıldızları" haline gelmeleri için düzenlediklerini belirten Selçuk Bayraktar, "İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyisi denilebilecek sistemleri geliştirmeyi başardık ve bunlar şu anda aktif şekilde kullanılıyor. Ama biz istiyoruz ki geleceğe yönelik bu gibi örneklerin sayısı yüzlerce olsun. Çok genç yaşlardan itibaren dünyanın bugününü ve geleceğini şekillendirecek bir bakış açısı gerekiyor. DeneYap Teknoloji Atölyeleri'ne katılan kardeşlerimiz temel bilimlerin yanında dijital kodlama ve yazılım teknolojilerini ezbere dayalı eğitim sisteminin dışına çıkıp dokunarak, uygulayarak, deneyerek çok yönlü şekilde öğrenme imkanı bulacak." açıklamalarında bulundu.

"GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI BURADA YETİŞECEK"

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep "Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile yaptığımız iş birliğiyle İstanbul'un 28 ilçesinde 60'a yakın internet ve bilgi erişim merkezimizde (BELNET) bugüne kadar verilen hizmetlerin teknolojik dönüşümünü sağlıyoruz. İlk olarak Bakırköy Cem Karaca ve Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'ndeki BELNET şubeleri dönüştürüldü. Daha sonra farklı lokasyonlarda da teknoloji atölyelerimizi kuracağız. Amacımız çocuklarımızın özellikle teknoloji alanında yeteneklerini keşfedip geleceğin bilim adamlarını ve teknoloji yıldızlarını yetiştirmek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından DeneYap Teknoloji Atölyelerin açılışının gerçekleştirilmesi ile birlikte ilk eğitimler başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER