FÜSUN BATUM'DAN "İZ BIRAKAN ŞARKILAR" KONSERİ

Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Füsun Batum, “İz Bırakan Şarkılar” isimli konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde dinleyicilerin karşısına çıktı. Batum, solo konserinde, çocuk yaşta başladığı sanat yaşamında iz bırakan şarkıları müzikseverler ile paylaştı.

Sanat müziğine ilgisinin küçük yaşlarda başladığını ifade eden Batum, konserine 13 yaşında Bursa Musiki Cemiyeti’nde hocasından öğrendiği ilk eser olan “Beni Canımdan Ayırdı Gönlümü Yıktı Temelden” isimli eseri icra ederek başladı. Sözleri Yahya Kemal Beyatlı’ya, müziği Münir Nurettin Selçuk’a ait “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” isimli eseri seslendiren Batum, kulakların pasını sildi. Batum, sanat müziğinin unutulmaz eserini,  Bursa’da 16 yaşında katıldığı “İpek Ses Yarışması” isimli yarışmada seslendirdiğini belirterek kendisi için önemine değindi. Sanat müziğinin seçkin eserlerini icra eden Batum, dinleyicilerin özel isteklerini de seslendirdi. Batum, zengin içerikli sanat müziğinden farklı makamlara yer verdiği eserleriyle ve güçlü yorumuyla dinleyicilere unutulmaz bir musiki şöleni yaşattı.