© Belediyeden Haber - 2017

Eyüp Film Akademisi başvuruları başladı

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Medya Akademisi eğitim koordinatörlüğünde ve TRT’nin medya sponsorluğunda gerçekleştirdiği, uzun dönem film okulu olan Eyüp Film Akademisi'ne (EFA) başvurular alınmaya başlandı.

Başvurularda, kişilerin özellikle haftasonları tam gün devamlılık sağlayabilmesi ve dönemsel olarak hafta içi proje çekimlerine katılım gösterebilmesi dikkate alınıyor.

EFA'da öğrenciler 10 aylık süreç içerisinde hem sinema sektörünün önde gelen uzmanlarından eğitim alma fırsatı yakalıyor hem de aldıkları eğitimi farklı biçimdeki film çalışmalarıyla uygulamaya dökmüş oluyorlar. 7 ay süren eğitimler ve 3 aylık danışma sürecinde öğrencilere; senaryo yazarlığı, yönetmenlik, sinematografi, oyuncu yönetimi, film eleştirmenliği, yapım, kurgu teknikleri, görsel efekt eğitimleri veriliyor.

EFA'da ders günleri ve saatleri ise şöyle; Cuma - 3 farklı gruba ayrılan dersler 11:00-14:00, 15:00-18:00 veya 19:00-22:00, Cumartesi – 10:00-13:00 ve Pazar - 11:00-14:00

Eğitimler kapsamında çeşitli günlerde ek dersler ve seminerler de düzenlenirken belirli haftalarda hafta içi günleri de proje çekimleri ile dolduruluyor.

BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI?

Öğrenciler eğitim ve uygulama sürecinde toplam 4 adet proje yapmakla yükümlü. Katılımcılar sırasıyla bir tek plan, devamlılık filmi, müzik klibi ve bütün elementleri kullandıkları bir kısa film ürettiler. Aynı zamanda bu projelerin dışında 15 Temmuz veya Fetih konu başlığı altında yine kendi yazıp yönetecekleri bir projeye daha imza attılar.

2016 ve 2017 döneminde öğrenciler tarafından farklı formatlarda yaklaşık 200 film üretildi. Bu filmlerden birçoğu ulusal ve uluslararası film festivallerine seçildi; ödüller aldı. Öğrenciler deneyimledikleri hem üretim süreci hem de festival süreçleri sayesinde sinema sektöründe çalışan insanlarla bağlarını güçlendirdi ve bundan sonraki üretecekleri ürünler için zemin oluşturdu.

EFA başvurularında aranan kriterler ise şöyle; Sinema sektörüne ilgi ve heyecan duyan, ilgili alanda çeşitli çalışmaları olan ve kariyerini bu yönde ilerletmek isteyen, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık, bilgi ve becerilerini geliştirip, yaratıcılığını harekete geçirmek isteyen, yeni filmler üretme yolunda ben de varım diyen, projenin yürütücüsü tarafından koyulan, katılım şartlarına uyması (Okumalar, seminerlere katılım, araştırma yapmak vs.), 7 ay süresince Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, haftada 3 tam gün katılım sağlamaya müsait olan ve devamsızlık kurallarına uyan, proje içeriğine uygun davranması, başvuru formundaki önyazı kısmının doldurulması.

Katılımcılar önyazı bölümünü en az 250 kelime ile doldurmalıdır, bu koşullara uymayan adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır. Son başvuru tarihi 6 Kasım 2017 saat 17:00’dir! Haftalık düzende yapılan önelemelerde başarılı olan adaylar 6 Kasım'dan sonra telefonla bilgilendirilerek, mülakatlara davet edilecektir. Mülakatlar 8 – 9 Kasım tarihleri arasında Eyüp Hasan Nail Canat Sanat Akademisi'nde yapılacaktır.

Kazanan 30 kişi, 13 Kasım'da internet sitemizden ve sosyal medya adreslerimizden duyurulacaktır. Eğitimler 17 Kasım Cuma günü başlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER