© Belediyeden Haber - 2017

Eyüp Belediyesi sokak hayvanları için çalıştay düzenledi

Eyüp Belediyesi, sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü için ortak akıl toplantısı yaptı.

Toplantı Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın adına Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Akyıldız katıldı.

Ayrıca sanatçı Ragıp Savaş, Göktürk'te sokak köpeği tarafından ısırılan gencin annesi Pınar Tokal, babası Ecru Bayru, Göktürk Hayvan Severler Derneği üyeleri Nilgün Sayar, Melisa Yüncü, Gözde Çağlar, Göktürklü vatandaşları temsilen Meltem Kadıoğlu, Zeynep Bekgöz, Semra Lenger, Intown Dergisi'nden Sim Yener ile Gülşah Aynacı Eser ve hayvansever Eda Kandar da toplantıya katılanlar arasındaydı.

Toplantıda sokak hayvanlarının sayılarının hızla artmasıyla ortaya çıkan sorunlar, bu sorunların merkezi, yerel ve sivil aktörlerin katılımıyla ve istişareleriyle oluşturulacak ortak akıl yoluyla çözüme kavuşturmak için yapılması gerekenler konuşuldu.

Katılımcıların ayrı ayrı sorunlarını ve taleplerini bildirdiği toplantıda çözüm için ortak projelerin hazırlanarak sunum yapılması için ileri bir tarihte yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER