© Belediyeden Haber - 2017

ESER'de 'acil durum' tatbikatı

Eyüpsultan Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde (ESER) personele yönelik Acil Durumlar Tahliye-Yangın Söndürme semineri ve tatbikatı yapıldı.

Yaklaşık bir saat süren programda personele yangın öncesi alınacak tedbirler ve yagın sonrası yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde aktarıldı.

Yangın tüplerinin kullanımı ve saklanması konusunda da bilgiler veren İş Güvenliği Uzmanı Esat Ün, yangın anında binanın kısa sürede nasıl tahliye edilmesi gerektiğini anlattı.

Ün, program sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Burada acil bir durumda binanın nasıl tahliye edileceğine dair senaryo hazırladık. Hazırladığımız senaryoda binanın nasıl ve öncelikle kimlerin tahliye olacağına dair görev dağılımlarını yaptık.

Daha sonra arkadaşlara sahada pratik olarak yangın söndürme ve yangın tüpünün kullanımıyla ilgili bilgiler verdik. Son derece başarılı bir tatbikat oldu.

Buradaki amaç yangına anında müdahale edip hızlı bir şekilde söndürülmesi. Personel yangının yayılmasını engelleyemiyorsa da binanın nasıl hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini öğrenmiş oldu"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER