© Belediyeden Haber - 2017

ESENLER'DE KIRAATHANE SOHBETLERİ

Bir Osmanlı geleneği olan "Kıraathane Sohbetleri" ile Esenler'deki yöre derneklerinde sohbetler tatlanıyor, çaylar ve türküler eşliğinde muhabbetler demleniyor.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu kapsamında hayata geçirdiği projelerden "Kıraathane Sohbetleri", Esenlerlilerden büyük ilgi görüyor. Esenlerliler, "Kıraathane Sohbetleri" ile bir yandan sohbet edip türkülerini dinlerken diğer yandan da çay ve çeşitli ikramlarla keyifli vakit geçiriyorlar.

Osmanlı'daki kıraathane kültürünün günümüze yansıtılması amacıyla hayata geçirilen "Kıraathane Sohbetleri",  ayda iki defa perşembe akşamları yöre derneklerinde gerçekleşiyor. Programda Türk halk müziği sanatçıları Ahmet Turan Öztürk ve Ömer Çelik'in türküler söylüyor. Anadolu'nun dört bir yanından yörelerin de tanıtıldığı programda o yöreye ait yiyecek ve içecek ikramları da yapılıyor.

TÜRKÜLER SÖYLENDİ, MUHABBET DEMLENDİ

Sinop Dernekler Federasyonu'nda  (SİNDEF) gerçekleşen Kıraathane Sohbetleri'nde konuşan sanatçı Ömer Çelik, "Biz aslında bu programla derneklere ziyarete giderek Türkiye'yi dolaşmış oluyoruz. Bugünkü sohbetimizde Sinoplu kardeşlerimizden Sinop'u dinledik ve hep birlikte türküler söyledik" dedi.  

"İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım", "Aldırma Gönül", "Ağaçlarda Kestane", "Tatlı Dile Güler Yüze" gibi Anadolu türkülerinin muhabbetler eşliğinde söylendiği program, "radyoesenler.com"dan canlı dinlendi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER