© Belediyeden Haber - 2017

EDİM’E 5 TON TEMİZLİK MALZEMESİ

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atık yağlardan elde ettiği gelirle 5 ton temizlik malzemesini, EDİM Hayır Market'e teslim etti.

Esenler Belediyesi, “Her atık çöp değildir” sloganıyla hayata geçirdiği geri dönüşüm projesinin meyvelerini toplamaya devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, 2010 yılında başlattığı bitkisel atık yağların toplanması projesi kapsamında EDİM Hayır Market’e 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi. Proje sayesinde hem atık yağlar temizlik malzemesine dönüştü, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlar, temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamış oldular.

ATIK YAĞ DÖNÜŞÜMÜ NEDEN ÖNEMLİ?

Lavaboya ve çevreye dökülen atık yağlar kanalizasyon sistemindeki su yüzeyini bir film tabakası gibi kaplayarak, oksijen transferini önlemekte, su altındaki canlı varlıkların ölümüne neden olmakta. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre içme suyunu kirletebiliyor. Proje ile bitkisel atık yağların hanelerde ve iş yerlerinde ayrı ayrı toplanması sağlanarak, lavaboya ve çevreye dökülmesi engelleniyor. Bitkisel atık yağlar bu şekilde hem ekonomiye kazandırılıyor, hem de çevre kirliliğinin önüne geçilerek su ve toprak kirliği önlenmiş oluyor.

ESENLER DÖNÜŞÜYOR

Öte yandan Esenler'de geri dönüşüm çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Okullarda “Geri Dönüşüm Toplama, Plastik Kapak Toplama ve Atık Pil Toplama” projeleri ile öğrencilerin geri dönüşüm sürecine dahil olması sağlanıyor. Ayrıca geri dönüşümden elde edilen binlerce defter, her eğitim-öğretim yılı başında ilçedeki öğrenim gören öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Çevreye duyarlı vatandaşlar, bitkisel atık yağların toplanması hakkında detaylı bilgi almak için; Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün (0212) 440 09 15 ve 17 numaralı telefonlarına başvurabilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER