© Belediyeden Haber - 2017

Dünyanın En Büyük Havalimanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla Açıldı

Dünyanın En Büyük Havalimanı olma özelliğini taşıyan İstanbul’un yeni havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’nin mega projelerinden biri olan ve tüm Dünya’ya hizmet verecek olan İstanbul’un Yeni Havalimanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra; birçok ülkenin Cumhurbaşkanları, Devlet Başkanları ve Bakanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Yeni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti MKYK Üyeleri, Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kaymakamlar, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “PAHA BİÇİLMEZ BU ŞEHRE YAPTIĞIMIZ HAVALİMANININ ADI İSTANBUL”

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan Dünyanın En Büyük Havalimanı’nın açılış töreninde konuşmalarını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün burada iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İstanbul Havalimanının tüm dünyaya, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Ayrıca Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yılı gururunu da yaşıyoruz” dedi. Yurt dışından gelen Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanlarına tek tek teşekkür ederek konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Endonezya’daki düşen uçakta ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Endonezya halkının başı sağolsun” dedi.

“Paha biçilmez bu şehre yaptığımız havalimanının adı İstanbul” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek havacılık fuarları gerekse bir takım faaliyetler için Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecek. Havalimanımızın ismi hayırlı olsun. Toplam 4 etaptan oluşan projenin açılışını yaptığımız ilk etabı yılda 90 milyon yolcu kapasiteli. Havalimanımızın tüm etaplarının 2028’e kadar tamamlanması öngörülüyor. Şehir merkezine karayolu, raylı sistem ve deniz yoluyla alternatifli ulaşım imkânları sağlanacaktır” dedi. “Bu proje ülkemizin yüz akı ve dünyada da örnek olacaktır” diyerek konuşmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafi olarak ülkemiz özellikle de İstanbul tarih boyunca hep stratejik konumda yer aldı. Türkiye, Kuzey-Güney ve Doğu- Batı aksları arasında en önemli transit konumda yer alıyor. Burası geleceğin dünyasına hitap eden bir akıllı havalimanı olacak. Öte yandan sadece havacılık alanında ulaştığımız seviye bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Önümüzdeki yıllarda da havalimanı sayımız 64’e çıkacak. Tüm atılımlar sayesinde havacılık yatırımlarının cirosu 2.2 milyar dolardan 25 milyar dolara yükseldi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin ilanının 95.yılında 2023 hedeflerimize olan bağlılığımız bu muhteşem eserle bir kez daha güçlendi. Bu ülke için dökülen tek damla alınteri, tek damla kan asla boşa gitmedi, gitmeyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasideki ve ekonomideki yolculuğumuzu dostlarımızla birlikte sürdürme arzumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Buradan dünyadaki tüm dostlarımıza sesleniyorum: ‘Gelin hepimiz için huzurlu, güvenli ve müreffeh bir geleceği birlikte inşa edelim’ dedi ve İstanbul’un yeni havalimanın açılışının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Protokol konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından dua okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm protokol, Dünyanın En Büyük Havalimanı’nın açılışı için düğmeye bastı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER