© Belediyeden Haber - 2017

Doç. Dr. Fatih ÖZKAFA, yarın EYSAM Akademik Buluşmalarında

Her hafta birbirinden değerli konuşmacıları konuk alan EYSAM Akademik buluşmaların bu haftaki konuğu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Özkafa.

Tarihin tozlu sayfalarında unutulmaya yüz tutmuş bir çok konunun yeniden incelendiği ve gündeme getirildiği EYSAM Akademik buluşmalarında, yarın Doç. Dr. Fatih Özkafa Selâtin Camilerinin Kuşak yazıları konulu doktora tezini katılımcılar ile paylaşacak.

DOÇ. DR. FATİH ÖZKAFA KİMDİR?

Evli ve 3 çocuk babası olan Doç.Dr.Fatih Özkafa 1974 Konya doğumludur.

1996 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi esnasında, 1994 yılından itibaren Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz’den hat sanatı dersleri almaya başladı ve 2002 yılında kendisinden “sülüs-nesih icazetnamesi” aldı.

2005 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde araştırma görevlisi oldu. 2008 yılında “İstanbul Selâtin Camilerinin Kuşak Yazıları” adlı teziyle Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

2011, 2012 ve 2013 yılları Ramazan aylarında Birleşik Arap Emirlikleri Kültür Bakanlığı tarafından Dubai’de düzenlenen Milletlerarası Mushaf Projesi kapsamında, nesih ve sülüs-nesih hatlarıyla Kur’an-ı Kerim’in 14., 13. ve 11. cüzlerini yazdı. 2004, 2010 ve 2012 yıllarında IRCICA ve ALBARAKA tarafından düzenlenen milletlerarası hat yarışmalarında ödüller aldı.

Dört kişisel sergiden başka, yurt dışında ve içinde 60’tan fazla uluslararası/ulusal sergiye iştirak etti. New York, Dubai, Abu Dhabi, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Tahran, Kahire, Cezayir, Berlin gibi merkezlerden başka Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde açılan sergilere katıldı. Bazı sanatsal projelerin küratörlüğünü üstlendi.

Muhtelif ebat ve muhteviyatta yaklaşık 500 hat eserinde ketebesi mevcut olup halen bilimsel ve sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü dahil resmi ya da özel pek çok koleksiyonda eserleri bulunmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yönetim kurulu üyesi olup muhtelif edebiyat dergilerinde öyküleri de yayımlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER