© Belediyeden Haber - 2017

Çocuk Dostu Belediyecilik Semineri!

Beşiktaş Belediyesi, "Çocuk Dostu Belediye cilik" anlayışıyla çıktığı yolda belediye personeline yönelik eğitici bir seminer düzenledi. Çocuk hakları konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı seminerde; belediyelerin çocukların yaşamındaki etkisine değinildi.

Çocukların kendi yaşamlarıyla ilgili kararlarda söz sahibi olmaları çocuk katılımıyla meydana gelir. Bu katılım temel haklarla doğrudan ilişkilidir. Belediyelerin de gerçekleştirdiği pek çok hizmet, doğrudan çocukların yaşamına etki eder. Dolayısıyla çocuk hakları ile belediye çalışmalarının ilişkisi ve çocuk dostu belediyecilik kavramları son derece önemlidir.Bu kapsamda 28 Eylül Cuma günü Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen seminere; "Çocuk Hakları ve Çocuk Katılımı" konularında uzun süredir faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından alanında uzmanlaşmış kişiler katıldı. Seminerde; küresel platformda "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" içerisinde ilk sıralarda yer alan; çocuk hakları, çocuk katılımının nasıl sağlanacağı ve destekleneceği konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Belediye personeline yönelik düzenlediğimiz Çocuk Dostu Belediyecilik Semineri, önümüzdeki haftalarda da atölye çalışmaları şeklinde devam edecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER