© Belediyeden Haber - 2017

Çevre Müdürlüğü’nden Kartal Gönüllüleri’ne Enerji Verimliliği Eğitimi

Çevre konusunda yaptığı kampanyalar ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu kez Kartal Gönüllüleri Platformu ile birlikte evlerde enerji verimliliği ve enerjinin doğru kullanımı konusunda bir eğitim toplantısı düzenledi. Kartal Gönüllüleri Platformu’nun Kartal Çarşı içinde bulunan merkezinde düzenlenen toplantıda Uzman Önder Göksel Gül, enerjinin nasıl doğru ve tasarruflu bir şekilde kullanılabileceği ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Enerji Haftası nedeniyle düzenlenen eğitim toplantısında önce Kartal Gönüllüleri Platformu Başkanı ve emekli öğretmen Hülya Çimen Koyun konuştu. Hülya Çimen Koyun, Kartal Gönüllüleri Platformu olarak çevrenin korunmasında, enerji tasarrufunun öneminin farkında olduklarını ve neler yapabileceklerini öğrenmek istediklerini söyledi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise Kartal’da gerçekleştirilen çevre projelerinden bahsetti. Ardından 4A Elektrik Elektronik Teknoloji Şirketi Satış ve Pazarlama Müdürü Önder Göksel Gül, evlerde enerjinin doğru kullanımı ve ısı, elektrik gibi enerji kaynaklarının nasıl verimli kullanılabileceğiyle ilgili katılımcılara pratik bilgiler verdi. Lambadan kombiye, fırından klimaya kadar pek çok farklı alanda enerjinin doğru ve verimli kullanımı ile ilgili bilgiler veren Gül, akkor lambaların tüketiminin bırakılması ve çok daha az enerji harcayan led ampullere geçilmesi gerektiğini söyledi. 1 birim enerjinin kaynağında üretilmesi ve evlere kadar ulaştırılması için 3 birime kadar enerji harcanabildiğini ve dolaysıyla evlerde yapılacak yüzde 10 tasarrufun kaynaktaki üretime yüzde 30 olarak yansıdığını söyledi. Buzdolaplarının ısıtıcılara yakın konumlanmaması gerektiğini derin dondurucudan çıkan ürünlerin alt bölümde çözülmesi gerektiğini belirten Gül, kombilerin de 1 veya 2 gün gibi süreler için kapatılmaması gerektiğini ve düşük ısıda bırakılmasının daha verimli olduğunu söyledi. Herkesin kullandığı enerjinin yüzde 1’ini bile tasarruf etmesi halinde Türkiye’nin yıllık 220 -240 milyon TL

Tasarruf edeceğini belirten Gül, yüzde 1 tasarrufun; 2 ampul değiştirme, fırınları az kullanma gibi çok basit eylemlerle herkes tarafından yapılmasının hiç de zor olmadığını söyledi. Enerji tüketiminin azaltılması konusunda giysileri tamamen kurumadan ütülemek, klimaların filtrelerinin her ay temizlenmesi gibi daha pek çok pratik öneride bulunan Önder Göksel Gül, Kartal Gönüllüleri’nin sorularına da cevap verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren eğitim toplantısının ardından Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars toplantıya katılan ve evlerinden eski tip akkor ampul getiren Kartal Gönüllüleri Platformu üyelerine led ampul hediye etti. Toplantının ardından Kartal Gönüllüleri Platformu Başkanı Hülya Çimen Koyun, katkılarından ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı Önder Göksel Gül’e teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER