© Belediyeden Haber - 2017

“Bir Baba Hamlet” Adlı Oyun Kartal ’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Bir Baba Hamlet” adlı tiyatro oyununu, Kartallı seyircisiyle buluşturdu.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve 120 dakika süren 2 perdelik oyuna Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Feyyaz Kaynak, Cengiz Türkmen, Kartansaş Genel Müdürü Düzgün Çapar ve çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı. Sebastian Siedel’in yazdığı Emrah Eren’in yönettiği ve Baba Sahne oyuncuları Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu’nun rol aldığı oyun, izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşattı. Oyuncular; Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu, sergiledikleri başarılı performansla katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Baba Sahne oyuncularına teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaket takdiminde bulundu. Plaket töreninin ardından konuşma yapan oyuncu Şevket Çoruh, “Ben de bu bölgede büyüdüm. 87 senesinde ilk defa bu sahneye çıkmıştım. İlk profesyonel oyunda ekmek parası kazandığım sahne burasıydı… Yıllar önce bana çok büyük gelen salon, sizlerin sayesinde bugün bana çok küçük geldi. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Oyunun Konusu

Oyunda karşımıza bir Hamlet profesörü çıkıyor. Adı profesör ama kendi de bu unvandan pek emin değil. Amacı Hamlet’i sahneye koymak da keşke bu işten biraz anlasa… Tek başına yapamayacağı için oyuncu bir arkadaşını destek olması için yanına alıyor. Destek olacak olmasına da maalesef onun da derdi başka... Müzikal yapmak, avazı çıktığı kadar şarkı söylemek ve bir Broadway rüyası yaşamak istiyor. Hayaller, şarkılar; gerçekler, tiradlar derken ha gayret başlıyorlar. Ağır rollerde profesör, yan ve kendisine göre angarya rollerde arkadaşı sallan yuvarlan ilerliyor. Arada sürtüşmeler, anlaşmazlıklar, Mersin’e gidilmesi gerekirken tersine gidildiği durumlar olmuyor değil. Hamlet ’in annesinden amcasına, Horatio’dan Ophelia’ya kadar tüm karakterler biraz tepetaklak. Yetmiyor, dekor da bu keşmekeşten nasibini alıyor.  Oyunun izleyenleri, gülmekten kırılıyor; fakat Shakespeare gibi bir dehanın otorite, iktidar konusunun evrenselliğini bize anlatması ayrı, bu oyunu başarıyla günümüz dünyasına dem vurdurarak bize sorgulatması ayrı. Olay bir kaç yüzyıl öncesinde geçiyor; ama sahnede görülenler bir yerlerden fazlasıyla tanıdık.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER