Bilgi Evleri’mizde Rehberlik Çalışmaları Başladı

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri bünyesinde 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılında ilk defa Bilgi Evi öğrencileri ve velilerine yönelik Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) hizmeti uzman rehber öğretmen eşliğinde verilmeye başlandı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) çalışmaları eğitim ve öğretim dönemi başında Bilgi Evleri öğrencilerine verilen oryantasyon eğitimi ve verimli ders çalışma yöntemleri ile faaliyetlerine başladı. Tüm semt konakları ve bilgi evlerinde bireysel ve grup rehberliği olarak; çok yönlü ders çalışma teknikleri, verimli çalışma, bireysel ders çalışma programlarının düzenlenmesi,  sınav kaygı ve stresi yönlendirme, ergenlik ve çocuk gelişiminde veli rehberliği, akran ilişkilerinin yapılandırılması, aile içi iletişim ve çözüm yöntemleri, değerler eğitimleri, tercih danışmanlığı konularında uzman rehber öğretmen eşliğinde çalışmalara devam ediliyor. Bilgi Evleri’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) hizmetiyle yapılacak olan çalışmalarda öğrencilerin gelişim süreci içinde uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması hedefleniyor.