© Belediyeden Haber - 2017

Başkan Poyraz Uzay Ve Teknoloji Merkezi’nde İnceleme Yaptı

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Uzay ve Teknolojileri Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2017 yılında hizmete açılan ve Covid-19 pandemisi döneminde bir süre kapalı kaldıktan sonra bu yıl tekrardan yenilerek hizmete açılan Uzay ve Teknoloji Merkezini ziyaret ederek yapılan yenileme çalışmalarını  inceledi. Bugüne kadar 20 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği merkez, yenilenip açıldıktan sonra1 hafta içerisinde 1000’e  yakın vatandaşı ağırladı.  

Uzay ve Teknoloji Merkezi’nde; Atak Helikopter Simülatörü, güneş Sistemi, Apollo 11 Kapsülü Simülasyonu, Hidroponik Mars Bitki Üretim Habitatı, Mars Yüzeyi Araştırma Robotu, Uzay Görev Kontrolü Ünitesi, Zihin Gücü ile Hologram Kontrolü, Zihin Gücü ile Drone Kontrolü, Yer Çekimsiz Ortamda Bilimsel Çalışma alanı bulunuyor. Merkezi ziyaret eden çocuklar astronot kıyafetlerini de giyinebiliyor.

Gençlerin, astronomi alanında araştırmalar yapmaya teşvik edecek ve uzay teknolojilerinin daha iyi anlamalarının sağlanması amaçlanan merkezde, bireysel ve grup olarak yapılacak ziyaretler için kayıtlar; https://www.uzayveteknolojimerkezi.com.tr/ web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Diğer Fotoğraflar  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER