© Belediyeden Haber - 2017

Başkan Kartoğlu’ndan engelli ailelerine manevi destek

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ilçede yaşayan 11 yaşındaki Down sendromlu Gülfidan Ceren ile Otopedik engelli İbrahim-Kadriye Ahıska çiftini evlerinde ziyaret etti. ‘Manevi Destek Ziyaretleri’ kapsamında gerçekleştirilen ziyaretde Kartoğlu, engelli vatandaşlarla sohbet etti, hayır dualarını aldı. Ziyarette, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Şaduman Kutay’da Başkan Kartoğlu’na eşlik etti.

Manevi destek ziyaretlerinin ilki 11 yaşındaki Down sendromlu Gülfidan Ceren’in Şahintepe Mahallesi’ndeki evine gerçekleştirildi. Gülfidan ile sohbet eden, hatırını soran Kartoğlu, anne Döne Ceren’e her zaman yanınızdayız, engelli bir çocuk sahibi olmak zorluklarla dolu olsa da Allah katında o kadar fazla sevaba sahiptir. Rabbim emeklerinizi cennetiyle mükafatlandırsın, temennisinde bulundu.

 

Kartoğlu, ikinci ziyaretini yine Şahintepe’de yaşayan ortopedik engelli İbrahim-Kadriye Ahıska çiftinin evine gerçekleştirdi. Kartoğlu, her zaman yaşlı, engelli gibi dezavantajlı durumda olan vatandaşların yanında olduklarını hatırlatarak, “Hepimiz engelli adayıyız ve kalplerimizdeki sevgiyi göstermek için engel yok. Başakşehir Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine Destekkart ile gıda, giyim desteği, Evde Bakım Hizmeti kapsamında da ihtiyaç sahiplerinin kişisel bakım, ev temizliğine, su, elektrik bakım onarımlarını yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın daha fazla sosyal hayata katılabilmesi için Engelsiz Tim hizmetimizle ev, kamu kurumları ve kaldırımlarımızı engelsiz hale getiriyoruz. Bugün de Manevi Destek Ziyaretlerimiz kapsamında Gülfidan evladımız ve İbrahim ile kıymetli eşi Kadriye Hanımefendinin hayır duasını almaya geldik. Manevi Destek Ziyaretlerimizi çok önemsiyorum çünkü dezavantajlı vatandaşlarımızın en önemli ihtiyacı manevi destektir” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER