© Belediyeden Haber - 2017

Başkan Hasan Can, NTV’de Yayınlanan Finans Kafe Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can NTV’de yayınlanan ve Melda Yücel Kocaalp’in sunduğu Finans Kafe programının canlı yayın konuğu oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can NTV’de yayınlanan ve Melda Yücel Kocaalp’in sunduğu Finans Kafe programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Hasan Can, canlı yayın öncesi NTV Haber Programı Sunucusu Oğuz Haksever’le görüşerek sohbet etti. Ardından Melda Yücel Kocaalp’in sunduğu Finans Kafe programının canlı yayın konuğu olan Başkan Hasan Can, programdaki konuşmasına Ümraniyesporun gelişimiyle ilgili bilgi vererek başladı. Başkan Hasan Can; “Ümraniyespordan en başta, centilmenliği elden bırakmamalarını, altyapıdan genç yetiştirmelerini ve ayaklarını yorganlarına göre uzatıp Ümraniye Belediyesi gibi borçsuz ilerlemelerini istedim. Bunların hepsini yerine getirdiler ve bunlar da başarıyı getirdi” dedi. Borçsuz belediye ve kulüp için yapılan finansal planları anlatan Başkan Hasan Can, “Muhammen bütçemizi afaki değil, realist bir şekilde yapmış olduğumuz için, ayağımızı yorganımıza göre uzatıp borç alma alternatiflerini kafamızdan atıyor ve borçsuz yürüyoruz. Bütçemizin yarısından fazlası hizmet ve ilçe için yatırımlara harcanıyor. Ümraniye’de şu anda 315 bin yapı stoku var, bunun 185 bini bizim zamanımızda, son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 62’ye tekabül ediyor. 185 binin 85 bini de eski binaların yıkılıp yerine yeni binalar yapılmasıyla inşa edildi. Biz bunları imar planlarını uygulayarak, vatandaşların önüne alternatifler sunarak, başka bir kurum ya da kuruluşla ortaklığımız olmadan yapıyoruz. Böylece hem vatandaş mutlu oluyor, hem de borçsuz yürüyebiliyoruz” dedi.

2B alanlarıyla ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Hasan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hâle gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1/1000’lik planlarımızı inceledik, planların animasyonla da anlatımını da yapacağız, kasımda kendi meclisimizden, sonra da İBB Meclisinden 1/1000’lik planlarımızı geçireceğiz” dedi. Sosyal yaşantıya etkisiyle birlikte İstanbul Finans Merkezi’ni de anlatan Başkan Hasan Can; “Sanayi şehrinden, finans şehrine dönüştük. Anadolu Yakasında ticaretin merkezi hâline geldik. Metro hatlarıyla birlikte ticaretin merkezi olmaya altyapı olarak da tam olarak hazır olacağız” dedi. Ümraniye’de arazi sahibi olmakla ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Başkan Hasan Can; “Ümraniye’de çok büyük bir alan 2B arazilerinin imara açılmasıyla işlenen bir hâle gelecek, dolayısıyla bunların hepsi yatırım fırsatları için önemli noktalar” diyerek Ümraniye Belediyesinin kültür, sanat, spor, eğitim faaliyetleriyle ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Hasan Can, “İlçede aç ve açıkta kimseyi bırakmadığınız sürece yaptığınız işler önemli hâle gelir, bu yüzden sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER