Başkan Hasan Can, Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetimini Ağırladı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Zehra Can Kaya; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette Başkan Hasan Can; Ümraniye Belediyesinin kadınların mesleki beceri kazanarak istihdam edilebilmesi adına yaptıkları projelerden biri olan Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarından bahsetti. “Kurslarımız ilçemizdeki kültür merkezlerimizde güzel sanatlar fakültelerinin standardında eğitim veriyor. Bosna’da, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Ahidname’sinin 550 yıldır saklandığı manastırın bulunduğu Fojnica’da, o manastırın karşısında da bir kültür merkezimiz var. Orada da buradaki gibi kurslar veriyoruz. Bosnalı öğrencilerimizin yaptığı eserlerin sergisine katıldım; gördüm ki bizim sanatlarımızı kendi motifleriyle birleştirmiş ortaya çok güzel eserler çıkarmışlar” dedi.

Ümraniye Belediyesinin gelenekselleşen Aşure programları hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can; ayrıca Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ve sonra kitaplaştırılan sempozyumlar ile “İtikad konusundaki en önemli eser” dediği Tevilâtü’l-Kur’an adlı eserin Merhum Prof. Dr. Bekir Topaloğlu’nun teşvikiyle Ümraniye Belediyesi tarafından Türkçeye kazandırıldığını anlattı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu da ziyarette KADEM’in çalışmalarını anlatarak, gerçekleştirilecek projelerden bahsetti.

Ziyaret, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’na yeni görevinde başarılar dilemesiyle son buldu.

Ziyarette Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk de bulundu.