© Belediyeden Haber - 2017

Başkan Hasan Can Belediye Personelleri İle Bir Araya Gelmeye Devam Ediyor

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Meclis Salonu ve Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda belediye personelleri ile bir araya gelerek 15 yılda yapılan hizmetleri anlattı.

Gerçekleşen programa Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve belediye personelleri katıldı. 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can; okuldan camiye, kültür merkezinden sağlık ocağına kadar ilçeye her alanda yapılan hizmetleri anlatarak “Göreve geldiğimiz zaman günümüze kadar gelen eser yoktu. 15 yıla 450’nin üzerinde kalıcı eser sığdırdık. Katkı sağladığımız ve belediyenin görevleri haricinde temelden tavana kadar birçok hizmetimiz oldu. Bunların yanı sıra bağımlı gençlerin kurtarılması için bir merkez oluşturduk, adı YEDAM” diyen Başkan Hasan Can; “İlçemizde ve ilçe dışında halkımıza birçok hizmetimiz oldu. Van depreminden sonra oradaki vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Susurluk, Karapürçek, Geyve gibi birçok ilçeye desteklerimiz ve katkılarımız oldu. Bulgaristan’da camisi olmayan bir Müslüman köy için cami inşa ettik. Kardeş şehrimiz Fojnica’da kültür merkezi yaptık. Bu kültür merkezinde kursiyerler ebrudan telkâriye kadar birçok el sanatları dalında usta eğitmenler tarafından eğitim alıyor” dedi.  Sözlerine İmam Matûrîdî'nin Tevilâtü'l Kur'an adlı eserinin Türkçeye kazandırılmasının öneminden bahsederek devam eden Başkan Hasan Can; “İmam Matûrîdî eserini Türkçeye çevirerek Türk-İslam dünyasına önemli bir eser kazandırmış olduk. Bunun haricinde ilmi müzakereler yaparak 9 adet sempozyum kitabımız mevcut. 15 yıl boyunca birçok hizmete imza atmak hamdolsun bizlere nasip oldu” dedi. Başkan Hasan Can, “Dar gelirli vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ilçemizin muhtelif noktalarında paranın geçmediği 3 Sosyal Marketimiz var. Sadece ihtiyaç sahipleri değil, kimsesi olmayan yaşlılarımızı da düşünüyoruz. Bu kapsamda yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlılarımızın evine 365 gün 2 öğün yemek götürüyoruz ve özel ekiplerimiz bu yaşlılarımızı günlük ziyaret ederek evlerinin temizliğine ve kişisel temizliklerine yardımcı da oluyor” diyen Başkan Hasan Can konuşmasının sonunda, AK Parti tüzüğü gereği 3 dönemi tamamlamasının ardından 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olmadığını belirterek personelden helallik istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER