© Belediyeden Haber - 2017

Başkan Hasan Can, 24 TV'de Yayınlanan Moderatör Sabah Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 24 TV'de yayınlanan Beyza Hakan’ın sunduğu Moderatör Sabah programının canlı yayın konuğu oldu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 24 TV'de yayınlanan Beyza Hakan’ın sunduğu Moderatör Sabah programının canlı yayın konuğu oldu. 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 24 TV'de yayınlanan Moderatör Sabah programında Beyza Hakan’ın sorularını yanıtladı. Başkan Hasan Can konuşmasına devlet ve belediye olarak, depreme dayanıklı binaların yapılmasında titizlikle çalıştıklarını söyleyerek başladı. Vatandaşları zorlamadan, seçenekler sunarak, kendi kararlarını vermelerini sağlıyoruz diyen Başkan Hasan Can, "Ümraniye’de şu anda 315 bin yapı stoku var, bunun 185 bini bizim zamanımızda, son 14 yılda yapıldı, bu da yüzde 62’ye tekabül ediyor. 185 binin 85 bini de eski binaların yıkılıp yerine depreme dayanıklı yeni binalar yapılmasıyla inşa edildi” dedi.2B arazileri hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Önümüzdeki Ocak-Şubat gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hâle gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1/1000’lik planlarımızı inceledik. Kasımda kendi meclisimizden, sonra da İBB Meclisinden 1/1000’lik planlarımızı onaydan geçireceğiz” dedi.

Olası bir deprem için Ümraniye’deki alınan önlemlerden de bahseden Başkan Hasan Can, hareketli ABİS sistemiyle, toplanma alanlarının belirlendiğini söyledi. Öte yandan Ümraniye’nin finansın merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, Ümraniye-Üsküdar metro hattının faaliyete girmesiyle birlikte trafik sorununun da kısmen çözüleceğini belirtti. Ümraniye Belediyesi gibi, Ümraniyespor’un da hiçbir devlet kurumuna borcu olmadığının altını çizen Bakan Hasan Can, Ümraniyespor’un sıfırdan zirveye ulaştığını söyledi. Kültür ve Sanat’ın konuşulduğu bir ilçeyiz diyen Başkan Hasan Can, “2004 yılından bu yana düzenlenen sempozyum, seminer, panel ve yarışmalarımız var. Özellikle kalite standartlarını yükselttiğimiz Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarımız devam ediyor. Başvurmak isteyen vatandaşlarımız siteden başvuruları takip edebilirler. Profesyonel akademisyen ve alanında uzman isimler tarafından değerlendirilen bu yarışmalarımızda çeşitli ödüller veriyoruz. Ancak en önemli ödül, dereceye girenlerin eserlerini kitaplaştırıyoruz. Suya yazılmış yazı olmasın diye” dedi.

Tüm bu yapılan hizmetlerin yanı sıra en önemli hizmetlerinin Ümraniye’de aç ve açıkta kimseyi bırakmamak olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can, tüm garip gurebanın her zaman elinden tutuyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER