BAŞARILI BELEDİYELERE ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN UYSAL VERDİ
İBBMarmara Belediyeler Birliği 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Beşiktaş Conrad İstanbul Bosphorus Hotel’de düzenlenen ödül törenine çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ve yöneticisi katıldı. Belediye başkanlarına ve ekiplerine ödüller, Marmara Belediyeler Birliği (MBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal tarafından takdim edildi. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi de “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Yaşatılması” projesi ile biricilik ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninde konuşan MBB ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal, MBB Başkanlığına yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak geçmişte MBB’ye emeği geçmiş herkese teşekkür ettiğini belirterek, İBB’ye verilecek ödülün kendi belediye başkanlığından önce verildiğini hatırlattı. MBB eski başkanlığı nedeniyle bu yıl müracaat etmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal, geçmişte Marmara Denizi’ni temiz tutmak üzere oluşan MBB’nin şehirlerde yapılan hizmetleri takip ettiğini ve şehircilik adına yapılması gerekenleri yaptığını söyledi.
Dünyada Sanayi devriminden sonra şehirlerin yükünün gün geçtikçe arttığını, köyde şehirlere doğru bir akım başladığını ve şehirlerde yaşayanların oranının yüzde 70’lerin üzerine çıktığını ifade eden Mevlüt Uysal, bunun belediyelerin yükünü arttırdığını dile getirdi.
“Her ne kadar sanayi devriminden sonra geç kalınmış olsa bile belediyecilik adına çok önemli bir noktaya geldiğimizi görüyoruz” diyen Uysal, “Belediyecilik alanında gelişmiş ülkelerle kendimizi kıyaslarsak kendimize çok haksızlık etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler olarak yapmış olduğumuz çalışmalar gelişmiş ülkelerdeki şehirlerden çok aşağı kalan çalışmalar olmadığını düşünüyorum. Daha yapmamız gerekenler var ama bu konuna iyi bir noktaya geldiğimizi de düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Altın Karınca Ödüllerine baktığında sosyal belediyecilik ile kültür-sanat etkinliklerinin ön plana çıktığını vurgulayan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bundan 20 sene önce belediyenin bütün işi vatandaşın evini suyu akıtmak, yolunu yapmak gibi rutin belediyecilik hizmetleriydi. Artık bu tür hizmetler büyük ölçüde tamamlandığı için vatandaşlarımızın sadece şehircilik adına değil sosyal kültürel konular başta olmak üzere her şeyiyle ilgilenmek konusunda önemli mesafeler kat edildi.”
Bir yaparken tecrübe paylaşımının önemli olduğuna dikkat çeken Uysal, “Tecrübe paylaşımı için belediyeler birbiriyle iletişim kuruyor. Ancak özellikle MBB’yi oluşturan belediyeler olarak bilgi ve tecrübe paylaşımında daha etkin olmak zorundayız. MBB’ye bağlı 191 belediyemizin daha etkili tecrübe paylaşımını daha etkin hale getirmek için Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri çok güzel bir fırsat. Altın Karınca; belediyelerimizin tatlı rekabetini, tecrübelerini paylaşımını, yapılan işlerin halka daha doğrudan anlatımını içinde barındırıyor. Geçmişte Altın Karınca Ödülü alan projeler anında diğer belediyeler için örnek olmuş, uygulanmaya başlanmış. Belediyeler bu ödül sayesinde yaptığı projesini kendi belediyesinde vatandaşlara daha kolay duyurmuş. Hatta bu projeler bütün Türkiye’de hatta dünyadaki başka şehirlere örnek olabiliyor. İnşallah bu yıl ödül alan projeler de daha geniş kitleye ulaşan projeler haline gelecek.”
Ödül alan projelerin belediyelerine ve güzel projeler ürettiği halde yarışmaya müracaat etmeyen belediyelere teşekkür eden Başkan Mevlüt Uysal, bu yıl ilk defa Altın Karınca Ödüllerinin sadece 1. olan belediyelere verildiğini ve bunun doğru olduğunu söyledi. Mevlüt Uysal, “İnşallah bundan sonra da bu yarışma devam edecek. Altın Karınca, dayanışma ve yapılan işlerin paylaşımı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Jürimize, emeği geçenlere ve katılımcılar ile basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Törende daha sonra ödül almaya hak kazanan 9 ayrı kategoride ödül almaya hak kazanan 47 belediyeye ödüllerini takdim etti. Törenin sonunda ödül alan bütün belediye başkanları ile yöneticileri Başkan Mevlüt Uysal ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.
Altın Karınca Ödül Töreni’nde yarışmaya müracaat eden 262 projeden 47’si; Afet yönetimi, ulaşım, kültür-sanat, Sosyal Belediyecilik, şehircilik alt yapısı, kurumsal gelişim, Sürdürülebilir çevre yönetimi, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği alanında ödüle layık görüldü.
İlginizi Çekebilir