© Belediyeden Haber - 2017

Başakşehir’in 2050 vizyonu hazır

Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile UNALAB’ın (Urban Nature Labs) birlikte dzüenledikleri “Vizyon Çalıştayı Gündem ve Hazırlıkları” çalıştayında Başakşehir’in teknoloji ve çevreyle ilgili 2050 vizyonu belirlendi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Çizgi filmi, kitapçığı ve müziği olan ulusal bir ‘sıfır atık’ kampanyası başlatıyoruz” dedi.

Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Belediye başkan yardımcıları, Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel ile Hollandalı üç akademisyen katıldı.

“Teknoloji ve çevre konularında uzun süredir çalışıyoruz”

Başakşehir ilçesinin doğal çözümler kullanarak ‘iklim ve çevre iyileştirme’ alanında yerel paydaşlar ile birlikte gelecekle ilgili senaryolarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda ilçeyle ilgili bilgiler veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Belediye olarak, teknolojinin yeşil alanlarda nasıl kullanılacağıyla ilgili doğal bazlı çözüm önerileri konularında uzun süredir çalışma yaptıklarını belirterek; “Şu anda Belediyemizde kullandığımız birçok teknolojik ürünü biz Living Lab’de ürettik. Bunların başında ‘Akıllı Çöp Toplama Sistemi’miz geliyor. GPS’li, yeraltı çöp konteyner sistemi sayesinde çöpler tam dolmadan çöp kamyonu göndermediğimiz için ciddi bir yakıt tasarrufu sağlıyoruz ve dolayısıyla hava kirliliğine de yol açmamış oluyoruz. Öte yandan katı atıkları yakarak enerjiye dönüştüren bir proje üzerinde de çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu

Cizgi kahramanlarla çevre bilinci

Başkan Kartoğlu, önümüzdeki süreçte çizgi kahramanlar eşliğinde ‘sıfır atık’ projesinin tanıtımlarına başlayacaklarını dile getirerek şunları kaydetti: “Çizgi filmi, kitapçığı ve müziği olan ulusal bir kampanya başlatmayı hedefliyoruz. Bu projeye vatandaşlarımızı, özellikle de çocuklarımızı dâhil ederek atıkların sınıflandırılması ve geri kazanılması konularında farkındalık oluşturacağız”

Hollandalı akademisyenlerden projelere tam not

Çalıştaya Hollanda’daki Eindhoven Teknik Üniversitesi’nden katılan Şehir Plancıları Elke Den Ouden ve Rianna Valkenburg ile Görsel Tasarım Uzmanı Jan-Jasper Rietjens de akıllı şehirler, yeşil binalar ve ekolojik çevre düzenlemeleri konularında sunumlar yaptı. Akademisyenlerden Ouden, konuşmasında; “Doğanın yeniden yapılandırılması ve sonrasında nasıl daha yeşil olabileceğinin planlanması, sınırlı kaynakların daha etkin kullanabilmesi için ülkemizde ürettiğimiz ve geleceğe yönelik tasarladığımız projelerimizi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye birimlerinden yuvarlak masa çalışması

Living Lab’de düzenlenen çalıştayın ikinci gününde bir araya gelen belediye birimleri, 2050 vizyonu için yapabileceklerini masaya yatırıp istişarelerde bulundu. Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem, Park-Bahçeler, Temizlik İşleri ve İmar Müdürlükleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nün katıldığı yuvarlak masa çalışmalarına özel sektör temsilcileri de eşlik etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER