Ataşehirlilerden uzak eğitim sistemine tam not!
ATAŞEHİRDünya’da yaşanan koronavirüs salgını etkilerini özellikle eğitim alanında gösteriyor. Pek çok kurum bu dönemde dijital eğitim alanında yeni projeler hayata geçirerek öğrenciler için önemli bir hizmet veriyor. Yine bu dönemde öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için; çevrimiçi eğitim, web tabanlı ve uzaktan eğitim modelleri daha çok gündeme geldi.
Pandemi ile mücadelenin sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim yönlerini bir bütün olarak gören Ataşehir Belediyesi de uygulamaya başladığı özellikle e-eğitim modelleri ile dikkat çekiyor.
Ataşehir Belediyesi, kısa bir süre önce ATABEM (Ataşehir Belediyesi Eğitim Kurumları) ismiyle kurduğu dijital platform ile öğretmen-öğrenci etkileşimini ve eğitim içeriklerini elektronik olarak destekleyerek kolay erişilebilir ve anayasal güvence altına da alınmış olan “Eğitim’de Fırsat Eşitliği” gayesini hayata geçirmiş oldu.
Üniversite sınavı hazırlıklarından, atölye içeriklerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ATABEM dijital platformu, yakın zamanda başladığı Creative Challenge Online Atölye eğitimi ile de dikkatleri üzerine çekti.
“Eğlen, Düşün, Tasarla!” sloganıyla 12-15 yaş arası 20 gence eğlenirken düşünmeleri, düşünürken tasarlama fırsatı yaratan atölye 2. haftasını geride bıraktı. İlk 2 haftalık eğitim içeriklerinde kâğıttan kule yapımı ve yapı tasarlama eğitimleri bulunan atölyeye dair katılımcıların görüşleri de yapılan çalışmanın önemini ortaya koyuyor.
Çocuğu çalışmalara katılan anne Funda Bakırtaş, “Creative Challenge” atölyesinden çok memnun olduklarını belirterek, “Bir online atölye ancak bu kadar sıcak ve samimi olabilirdi. Çok keyifli geçiyor. Çocukların eğlenerek bir şeyler öğreniyor olmalarının yanı sıra kamera arkasında biz veliler daha çok eğleniyoruz sanırım” dedi.
Online atölyeye katılan Zeynep Tanem memnuniyetini, “Atölye yeni başlamasına rağmen Cumartesi gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım bu tarz atölyelerin devamı gelir. Aynı anda öğrenmek ve eğlenmek gerçekten çok güzel” sözleriyle anlattı.
Eğitmen Zehra Karadağ ise gerek online atölye sırasında gerekse sonrasında aldığı geri dönüşlerden söz ederek, amaçlarının bilimsel ve sanatsal eğitimlerle çocukların tasarımsal yaratıcılık becerilerini geliştirmek olduğuna dikkat çekti.
Eğitimin dijitalleşmesi, online atölye fikirlerinin de ilgi görmesi nedeniyle Ataşehir Belediyesi dijital platformda hayata geçecek yeni çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda, üniversite sınavına girecek gençler için 7 saatlik “Anlayarak Hızlı Okuma Atölyesi” de hayata geçecek.
Bunun yanı sıra;
Çizgi film karakterleri çizim atölyesi, Tarih öncesi canlılar resim atölyesi Dünyayı sanatla keşfet atölyesi Masallar ile resim atölyesi Roman karakterleriyle yazmayı öğrenme atölyesi gibi birçok atölyeyi de dijital platformda çevrimiçi olarak gerçekleştirmeye hazırlanıyor.İlginizi Çekebilir