© Belediyeden Haber - 2017

“Aşk Dersleri” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kasım ayı kültür sanat programı kapsamında usta tiyatrocu Füsun Demirel’in hem yönetip hem de oynadığı “Aşk Dersleri” adlı tiyatro oyunu, sanatsever Kartallılarla buluştu.

Hürriyet Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar ile Plan Proje Müdürü Meksude Genç’in yanı sıra çok sayıda Kartallı tiyatro sever katıldı. 

Dario Fo, Franca Rame ve Jacopo Fo tarafından yazılan ve usta tiyatrocu Füsun Demirel tarafından Türkçeye uyarlanan Aşk Dersleri’nde; oyuncu olarak Füsun Demirel, Serpil Özcan ve Mert Küçülmez gibi önemli isimler yer alıyor. 

Aşk Dersleri adlı tiyatro oyununda; cinsel bilgisizliğin nelere mal olduğu, eğitim eksikliği, aile içindeki tutucu ilişkinin çocuk gelişimi üzerindeki olumsuz etkileri ve evlilikteki cinsel sorunlar gibi konular ironik bir dille anlatılıyor. Eğlendirirken, bilgi vermeyi ihmal etmeyen oyunda, aşk konusu da usta bir üslup ve samimi bir dil ile işleniyor. “Tek kişilik Diyalog”, “Bant Sistemi” ve “Tecavüz” adlı ara oyunlara da yer verilen oyunda günümüzün kadınlık ve erkeklik meseleleri, kadın bakış açısıyla sunuluyor. 

Kadınların yaşadığı sorunlara ve zorluklara değinen oyun, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Oyunun sonunda oyuncuların performansı, salonu tıklım tıklım dolduran Kartallılar tarafından dakikalarca ayakta alkışladı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, oyunculara sergiledikleri muhteşem performans için teşekkür ederek usta tiyatrocu Füsun Demirel’e Kartal Heykelciği takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER