Aşırı Yağışlara Anında Müdahale

İstanbul’da etkili olan aşırı yağışlarda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gerekli tedbirleri alarak, anında müdahale etti.

İlçemizde yağan aşırı yağışlar sırasında yaşanacak hasarı en aza indirmek için Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 10 ekip, 5 adet iş makinesi, 2 adet kuka (kanal temizleme aracı), 8 adet dalgıç pompası ile olay anında riskli cadde ve sokaklarda hali hazırda konumlandı. Öncelikli olarak riskli olan alt geçitler ve  deniz  kotuna yakın durumdaki bodrum kat ve iş yerlerinin bulunduğu noktalar dikkate alınarak program yapıldı. Yolda kalan vatandaşlar iş  makineleriyle güvenli noktalara sevk edildi, araçlar çekildi. Su baskınına uğrayan bodrum kat ve yol kotu altındaki konut ve iş yerlerine dalgıç pompa  gönderilerek suların çekilmesi sağlandı. Riskli yerlere kanal tıkanıklığına karşı kukalar konularak olası  tıkanıklığa karşı önlem alındı.