Altınay Spor Akademisi 'nin Yapımına Başlandı

Fatih Belediyesi; Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle ilçeye tam kapsamlı bir spor akademisi kazandırıyor. Yapımına başlanan ve yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan Altınay Spor Akademisi uluslararası standartlar baz alınarak tasarlandı.

Fatih Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından profesyonel sporcu yetiştirme amacıyla yola çıkılan spor akademisi projesi; güreş, boks, kickboks, muay thai, halter ve serbest ağırlık, wushu, tekvando, judo, karate ve jimnastik olmak üzere 11 farklı spor dalında hizmet verecek. Uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanacak olan akademide lisanslı sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor.

Tesis içerisinde yer alacak olan çocuk bakım ve oyun odasıyla bayanların da spor yapması kolaylaştırılacak. Projede engelliler de unutulmadı. Engellilerin de aktif spor yapmalarına olanak sağlayacak şekilde tasarlanan Altınay Spor Akademisi’nin 2019 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.