© Belediyeden Haber - 2017

Akademi Nisa’nın Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Faruk Beşer Oldu

Ümraniye Belediyesinin paket eğitim programlarından Akademi Nisa’nın bu haftaki konuğu “Müslüman Ailenin Temel Özellikleri” konulu semineriyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer’di.

Akademi Nisa’nın bu haftaki konuğu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer’di. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Akademi Nisa’yı takip eden hanımlar katıldı.

Faruk Beşer, “Aile hayatı, Allah’ın bir emri olarak yürümelidir. Aile, yalnız bu dünyaya ait bir kurum değil, âhirette de daimi bir birliktelik şeklinde ele alınmalıdır. Sevgi ve güven esasına bağlı aile hayatı yaşadığımızda sorunları en aza indirmiş oluruz. Çünkü sevgi ve saygıdan yoksun olan aile bireylerinin mutlu olması pek mümkün değildir. Sağlıklı bir ailenin; muhabbet, merhamet, özür dilemeyi bilme, pişmanlık duyma ve bunu karşı tarafa bildirme, bağışlama gibi davranışları temel ilke olarak benimsenmelidir. Eşlerin evliliklerini muhafaza etmek için birbirlerine karşı saygı, sevgi ve dürüstlükle davranmaları gereklidir” diyerek hanımların sorularını yanıtlamasıyla programı sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER