Akademi Genç’te İlk Dönem Sona Erdi

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin 8 hafta boyunca uzman akademisyenler ile eğitmenler tarafından çeşitli alanlarda temel bilgileri edinmelerini kapsayan Akademi Genç eğitim programının ilk dönemi Tarihçi- Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun dersiyle son buldu.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Akademi Genç eğitimlerinin ilk dönemi sona erdi. Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Tarihçi- Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Tarih Boyunca Türkiye Üzerinde Oynanan Oyunlar” konusunu anlattı. Bahadıroğlu, “Geçmişten bugüne Türkiye’de yaşanan siyasi olaylardan bahsederek, Türkiye’nin her dönem bedeller ödediğini söyledi. İstanbul’un Fethi’ne de değinen Bahadıroğlu, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı, şahsiyeti, eğitimi ve o dönemde yaşanan önemli olayları anlatarak fethin, dünyada birçok etki yarattığını belirterek, öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla söyleşiyi sonlandırdı.