Akademi Genç’in Bu Haftaki Konuğu Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce Oldu

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin 10 hafta boyunca uzman akademisyenler ile eğitmenler tarafından çeşitli alanlarda temel bilgileri edinmelerini kapsayan Akademi Genç’in bu haftaki konuğu Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce’ydi.

Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Gençlik Kültür Ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen seminere Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Vehbi Ayvat, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emre Erkovan ve Akademi Genç’in öğrencileri katıldı.

Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Eski Bakan İdris Güllüce, Müslümanlığın öneminden bahsederek, gençlere çok önemli mesajlar verdi. Güllüce, “Dünyada hiçbir dinde zaman kavramı yoktur. Sadece İslam da vardır. Zaman taksim edilmiştir. Her saniyenin hesabını yapan bir medeniyetin mensubuyuz. Oruç tutarken bir dakika bile önce açılan orucun bir değeri yoktur. Ancak zamanımızı çok kötü kullanıyoruz. Bizler zaman mefhumunu kaybettikten sonra medeniyet mefhumunu da kaybettik” dedi. Tarih ve dilin önemi, Türkiye’deki meslek liselerin önemi, nüfus genişliği, yerli ürün kullanımı gibi birçok konuda düşüncelerini aktararak, gençlere tavsiyelerde bulundu.