© Belediyeden Haber - 2017

26 yıldır değişmeyen lezzet: Yeşilpınar Durak Lokantası

Günümüzde Osmanlı saray mutfağı ve Türk mutfağının en lezzetli yemeklerini esnaf lokantalarında bulmak mümkün...

Mideye olduğu kadar göze de hitap eden, özellikle uygun fiyatları ile tercih edilen esnaf lokantaları her kesimden, her meslekten kişilerin tercih noktası oluyor...

Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde ise esnaf lokantası dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Durak Lokantası...

Eyüpsultan Postasında yer alan habere göre; 26 yıldır aynı tat ve kalitede müşterilerine hizmet veren, her gün 30 çeşit yemeğin aynı tezgahta buluştuğu Durak Lokantası, sadece Eyüpsultanlıların değil farklı ilçelerden gelenlerin de mutlaka uğradıkları bir lezzet durağı.

“HER GÜN 30 ÇEŞİT YEMEK ÇIKARIYORUZ”

1992 yılında Mustafa Yılmaz tarafından lokantaya adını veren minibüs durağında açılan Durak Lokantası'nı şimdilerde oğulları Vedat ve Sedat Yılmaz kardeşler işletiyor.

Her gün 30 çeşit yemek ve 7 çeşit çorba ile güne başladıklarını söyleyen Vedat Yılmaz, şöyle devam ediyor:

“25 yıldır bu dükkan sabah beşte açılır. Önceden minibüs durağında olduğumuzdan esnaf işe erken başladığı için o saatte açıyorduk. Yerimiz değişti ama bu alışkanlığımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik. Aşçı yardımcımız sabah 5 gibi gelir ve çorbaları hazırlar. Ustamız ise yedide gelir ve bütün yemekler saat 11 gibi tezgahta hazır olur.

Yemek ve tatlıların tamamı burada hazırlanır. Dışarıdan sadece yoğurt, ayran ve diğer içecekleri alıyoruz. Osmanlı ve Türk mutfağının yanı sıra yöresel yemekler de çıkarıyoruz. Her damak tadına uygun yemeğimiz vardır”

“26 YILDIR KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ”

Babalarından devraldıkları lokantayı, yine babalarının tavsiyesi ile kaliteden ödün vermeden yıllardır işlettiklerini belirten Yılmaz, şu açıklamaları yapıyor:

“Yemeyeceğin bir yemeği müşteriye de yedirmeyeceksin, biz babamızdan böyle öğrendik. Hep kaliteli malzeme kullandık. Mesela kardeşim şu anda Erzurum'a Tortum'un Uzun Kavak Yaylası'na tereyağı almaya gitti.

Bakliyatlarda İspir fasulye kullanıyoruz. Nohudu Merzifon'dan getirtiyoruz. Mümkün olduğu kadar her ürünü yerinden almaya çalışıyoruz. Sularımız Rize'den geliyor. Etlerimizi Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın onay verdiği kasaplardan alıyoruz.

Hatta geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan Belediyesi'yle İlçe Tarım’dan geldiler numune aldılar. Daha sonra bize ürünleriniz yüzde yüz sağlıklıdır diye teşekkür ederek sertifika verdiler”

“YEMEKLERİMİZİN LEZZET SIRRI TOPRAK GÜVEÇLERDE PİŞMESİ”

Esnaf lokantalarındaki yemeklerin lezzetli olmasını babadan oğula geçen eski usullerle hazırlanması şeklinde özetleyen Vedat Yılmaz, şu ifadeleri kullanıyor:

“Sulu yemekler iki şekilde hazırlanır. Birincisi tencerede hazırlanır ve hemen tezgaha konur. İkinci bir seçenekte bizim yaptığımız gibi tencerede kavrulur sonra pişmesi için toprak güveçlere konarak fırında 1,5 saat bekletilir. Güveçlerimiz de tamamen toprak güveç olduğu için yemeklere ayrı bir lezzet verir”

ADRES: Yeşilpınar Mahallesi, Budak Sokağı No:9/A Eyüpsultan

TEL: 0212 649 33 70

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER