2018'DE HAYALLER GERÇEK OLACAK
AVRUPA YAKASIEsenler Belediyesi, ilçedeki çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek "365 Gün 365 Çocuk 365 Hayal" projesi ile 6-13 yaş arasındaki yüzlerce çocuk gülümseyecek.
"Çocuk Sokağı", "Çocuk Üniversitesi" gibi Türkiye'de ilk olan projelerle çocukların yüzünü güldüren Esenler Belediyesi, şimdi de çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan "365 Gün 365 Çocuk 365 Hayal" projesi ile 2018 yılında her gün bir çocuğun bir hayali gerçeğe dönüştürülecek.
40 FARKLI NOKTAYA HAYAL KUTULARI KONULACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek proje kapsamında ilk olarak çocukların hayalleri ve istekleri tespit edilecek. Bunun için ilçe sınırları içerisinde yer alan 20 ilkokul ve 19 ortaokul ile Çocuk Sokağı'na hayallerin ve dileklerin resmedileceği formlar ve bu formların atılacağı "hayal kutuları" konulacak.
ÇOCUKLARIN HAYALLERİ İÇİN 15 GÜN SÜRELERİ OLACAK
6-13 yaş aralığındaki çocuklar, hayallerini veya dileklerini yazdıkları ya da resmettikleri formları ilçe genelindeki 40 farklı noktaya konulacak hayal kutularına atacaklar. Okullarda ve Çocuk Sokağı'nda çocukların hayalleri ile dolacak hayal kutuları, saha ekipleri tarafından 15 gün sonra toplanacak.
2018'DE HAYALLER BİR BİR GERÇEK OLACAK
Hayal kutuları, Proje Yönetim Kurulu gözetiminde açılarak çocukların hayalleri tek tek kayıt altına alınacak ve ilk önce kura çekimi ardından da sınıflandırılmaları yapılacak. Çocukların hayalleri, mevsimsel özellikler gibi gerekli şartların uygunluğuna göre 365 güne yayılacak. Proje kapsamında ilk hayalin yeni yılın ilk gününde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
ÇOCUKLARIMIZIN MUTLU OLMALARINI İSTİYORUZ
Çocukların gelişiminde hayal kurmanın hayli önemli olduğuna dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Yapılan araştırmalar, sağlıklı hayal gücüne sahip bireylerin problemleri çözme noktasında hatta sanat, spor ve eğitim alanlarında daha başarılı olduklarını gösteriyor. İnsanlar hayal kurmadan asla hedeflerine ulaşamazlar. Atalarımızın dediği gibi; 'Hedefi olmayan gemiye rüzgar bile yardım edemez'. Biz, bu proje ile çocuklarımızın, hayallerine kavuşarak hem mutlu olmalarını hem de hedeflerine ulaşmalarında küçük de olsa bir katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
HAYALLER SÜRPRİZLERLE GERÇEK OLACAK
Proje kapmasında çocukların hayalleri, "Oyuncak Hayalleri", "Gezi Hayalleri", "Etkinlik Hayalleri", "Mesleki Hayaller" ve "Öngörülemeyen Soyut-Somut Hayaller" olmak üzere beş kategoriye ayrılacak. Örneğin, çocuğun oyuncak (ayı, bebek, araba, helikopter, futbol topu, bisiklet vb) hayali, hediyenin okuldaki sırasının altına, evinin kapısının önüne, odasında yatağının üzerine, okul servisinde ki koltuğunun üzerine bırakılması şeklinde sürprizlerle gerçekleştirilecek.
İlginizi Çekebilir