Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1986 Yılında İstanbul’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Beykoz’da tamamladım. Üniversiteyi ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünü başarıyla tamamlayarak mezun oldum. Üniversiteden mezun olduktan sonra Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı, Çocuk Oyun Terapistliği eğitimini alarak kişisel kariyerimin geliştirmenin yanı sıra çeşitli banka ve sigorta şirketlerinde çalıştım. Şu anda aile şirketimizde yönetici olarak iş hayatıma devam etmekteyim. Evli ve 2 çocuk annesiyim.
STK’ ya olan merakınız nereden geliyor?
Sivil toplum kuruluşlarına olan merakım Üniversiteli yıllarıma dayanır. Çünkü üniversite’de arkadaş dayanışması ile birbirine destek olan arkadaşlıklar benim için önemli bir dönüm noktasıydı. Üniversite’nin ardından eşim ile evlendikten sonra onun iş ve siyasi çevresinden birçok insanla tanışma imkânı buldum. Ve bu süreçte; yaşamın eşitsizliği ve adaletsizliğe çok fazla şahit oldum. Üniversite de zor şartlar altında okuyan arkadaşlarımızın bazen bir ihtiyacını kendi imkânlarımız dâhilinde karşılamaya çalışırken, sonrasında eşimle beraber İstanbul’da olup oturduğu evin dışına çıkamayan insanlara, kaldığı ilçe sınırından başka bir yere dahi gidemeyen insanlara oldukça fazla şahitlik ettim. Ve özellikle Anadolu’dan gelen kadınlarımızın, evlatlarının oldukça fazla sıkıntısını gördüm ve kısmi de olsa ben ve eşim birlikte destek olmaya çalıştık. Öyle çocuklar tanıdım ki, çok zeki ama imkânsızlıkları nedeniyle okuluna gidemeden evlendirilen evlat gördüm. Kadınlarımızın çaresizlikten okuyamadıklarını, gezemediklerini ve çoğu zamanda aç kaldıklarına gözlerimle görerek daha fazla neler yapabilirim diye hep kendimi sorguladım. Derneklerle tanışma hikâyem ise bütün bu gördüğüm çaresizlikler ve eşitsizlikler karşısında bireysel imkânların sınırlı olması nedeniyle daha fazla ne yapabilirim diyerek imkân, örgütlü yapı ve sistemli dayanışmanın güçlü olduğu sivil toplum kuruluşlarına üye olmamla başladı. Dernekleşme son derece önemli. Çünkü dernekleşme demek, halka dokunmak ve vatandaşın bir sıkıntısına çare ile kalıcı çözümler bulmaktadır. Şuanda da aktif olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi aktif üyesiyim ayrıca Ataşehir Sivas Kültür, Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) Yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekteyim.
ADD ile İlk Tanışmanız Nasıl Oldu?
Cumhuriyet değerlerine bağlı bir ailenin evladı olarak büyüdüm. Ve her zaman Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve inkılâplarını benimsedim. Atatürk’ün izinde gençler olarak ikamet ettiğim Ataşehir’de 19 Mayıs’ta 34 Yaşına girecek olan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Ataşehir Şubesi’ne giderek resmi başvurumuzu yaparak üye olduk. ADD Ataşehir Şubesi’nce düzenlenen etkinliklerde gönüllü olarak görev aldık.
Neden ADD Başkanlığına talip oldunuz?
Atatürk’ün adıyla özdeşleşmiş olan Ataşehir ilçemizde 400 binin üzerinde vatandaşımız var. Ancak ADD Ataşehir Şubesi, marka bilinirliği ve dernekçilik faaliyetleri açısından yeterli performansı sağlayamadı. Ve bu süreçte; Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Ataşehir’de hak ettiği noktaya gelmesi için ben aday olmaya karar verdim.
Aday olmaktaki amacınız ve projeleriniz nelerdir?
Aday olmamdaki amacım; sadece sergiler, kermesler yapmak değil. Gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik kurslar düzenlemek, öğrenci ve gençlerimize burs vermek, Atatürk’ün milli ve manevi değerlerine yönelik müzelere, kültürel değerlerimize yönelik gezilerin yanı sıra ADD’nin Ataşehir’de en iyi şekilde kurumsal bir yapı ile tanıtılması, merkezi bir yerinin olması önceliğim olacak. Bunun yanı sıra ADD Ataşehir Şubesi’nin kapısı üyelerine engel değil, şubemize üye olmak isteyen her Atatürkçü vatandaşımız için; şeffaf, adil ve eşit yönetim anlayışı ile herkese açık olacak. ADD Ataşehir Şubesi, ilçedeki diğer kurum ve kuruluşlarla ortak projeler ve dayanışma içerisinde yer alacak.
Başlıca projelerim ise şu şekilde yer alacak;
ADD’nin Esatpaşa’daki Şube Hizmet Binasının daha modern bir hale getirilmesi veya daha farklı merkezde çok amaçlı etkinliklere ve eğitimlere hizmet verecek noktaya taşınmasını hedefliyorum.
Şube merkezinde öğrencilere yönelik Atatürk Derslerinin verilmesi sağlanacaktır.
Durumu olmayan öğrencilere yönelik eğitim bursu verilmesi sağlanacaktır.
ADD Ataşehir Şubesi bünyesinde çeşitli komisyonlar kurarak, gençlerin, çocukların ve kadınların özellikle daha fazla vakit geçirebileceği ve birlikte projeler üretip, hayata geçirebileceği alanlar oluşturulacaktır.
İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kadınlarımıza yönelik okuma – yazma ve temel ihtiyaçlarına yönelik kursların Şubemizce yapılması sağlanacaktır.
Bölgemizdeki Üniversiteler işbirliği ile eğitimler, sempozyumlar ve paneller düzenlenmesi sağlanacaktır.
Üyelik sisteminde mesleki üyelik sistemi geliştirilerek; akademisyenler, mühendisler gibi mesleki yeterlilikleri uygun olan üyelerimizce eğitimler verilmesi sağlanacak.
Gençlerimizin YKS, Liseli çocuklarımızın LGS sınavlarına hazırlanmalarına yönelik kurslar düzenlenecektir.
Genç yeteneklerimizin keşfedilmesi ve desteklenmesi amacıyla kültürel yarışmalar (Şiir, Kompozisyon, Resim, Müzik, Drama) düzenlenecektir. Ayrıca elde edilecek eserlerden gelir yöntemiyle gençler ve çocuklar desteklenecektir.
Dernek faaliyetleri resmi web sitesi üzerinden şeffaf bir şekilde yayınlanacak olup, güncel veriler kurumsal sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden periyodik olarak raporlanarak yayınlanacaktır.
Kermeslerden elde edilecek gelirlerle; belirli fonlar oluşturularak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek, hasta olan çocuklarımıza yönelik tedavisine katkı, öğrencilere burs verilmesi sağlanacaktır.
Özel günlerde ADD Ataşehir Şubesi’nce etkinlikler düzenleyerek, ADD Ataşehir Şubesi’nin hem tanıtılması hemde faaliyetlerinin arttırılması sağlanacaktır.
Ve daha çok projeler üreterek, ADD’ye ve İlçemize katkı sunmaya hazırız.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.