İstanbul
22 Aralık, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2477.1
  • BIST
    10569.43
  • BTC
    66201$

Ataşehir’de Yeniden Kullanım Pazarı 28 Eylül’de Kurulacak

Ataşehir’de Yeniden Kullanım Pazarı 28 Eylül’de Kurulacak
Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların kullanılmayan eşyalarını yeniden değerlendirmesine olanak tanıyan "Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı", bu ay 28 Eylül 2025 Pazar günü kurulacak. “Kiminin Eskisi Kiminin Yenisi” sloganıyla düzenlenen etkinlik, Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşecek.

Atıl duruma gelmiş ürünlerin yeniden kullanımı sağlayarak atık miktarının azaltılmasına katkı sunan “Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı”, 28 Eylül Pazar Günü 14.00 - 18.00 saatleri arasında Kayışdağı Mahallesi’nde bulunan Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda kurulacak.

Etkinlikte; kıyafet, ev aksesuarı, kitap, oyuncak, takı gibi en az 20 adet 2. el eşya satmak ya da takas etmek mümkün olacak. Hijyenik olmayan, iç giyim veya sıfır ürün gibi eşyaların kabul edilmeyeceği pazarda amaç; tüketimi azaltmak, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı teşvik etmek.
 

Stant Açmak Ücretsiz, Başvuru Şart

Pazarda stant açmak isteyen vatandaşlar için başvurular, 19 Eylül Cuma günü saat 10.00’da başlayacak. Kontenjan sınırı bulunan etkinliğe, katılım ise ücretsiz yapılıyor. Stant için kayıt başvuruları, https://forms.gle/H73Lbdv4omz9KZyw8 linki üzerinden gerçekleştiriliyor.  

Başvuruda bulunan kişilerin, ticari bir faaliyet yürütmüyor olması ve etkinlik boyunca stantlarının başında bulunmaları gerekiyor. Ataşehir Belediyesi tarafından her katılımcıya bir masa tahsis edilecek, masa örtüsü ve ürün düzenlemesi katılımcının sorumluluğunda olacak. Alışverişler ise yalnızca nakit ödeme ile yapılabilecek.

Kullanılmayan ürünlerin çöpe atılmak yerine yeniden değerlendirilmesini teşvik eden pazar, her ay farklı parklarda kurulmaya devam edecek.
Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve iptaller için:

? [email protected]
? 0216 570 5000 - Dahili: 1541
? 0533 460 3837

DETAYLI BİLGİ:

Getirebileceğiniz 2. el örnek eşyalar; Kıyafet, ev aksesuarı, takı, kitap, tablo bardak, biblo, tohum, bitki, elektronik, kutu oyunları, oyuncak vb.
Getiremeyeceğiniz 2. el örnek eşyalar; Yıpranmış, yırtık, kirli hijyenik olmayan ürünler, iç giyim, tarak, makyaj malzemesi, kişisel bakım ürünleri, el emeği ile yapılmış ve hiç kullanılmamış takı, aksesuar vb.

BAŞVURU ŞARTLARI
•    Kontenjan sınırlı sayıdadır.
•    Stant başvuruları ücretsizdir.
•    Formdaki bilgiler kişi beyanı esas alınarak doğru kabul edilecektir. Dolayısıyla stant hakkı kazanan kişiye aittir. Başka bir kişiye devretmek söz konusu olmayacaktır.
•    Kazanan kişi ilan edilen saat aralığında standının başında durmak zorundadır.
•    Başvuru yapan kişinin takası ya da satışı yapılacak ürünlerin sektöründe hiçbir ticari faaliyette bulunmaması gerekmektedir.
•    Konsept dışında alanda başka bir ürünün satışına asla izin verilmeyecektir.
•    Her stantta en az 20 (yirmi) parça ürün bulundurulması zorunludur.
•    Satılan ürünler arasında etiketli (sıfır) ürün satılması söz konusu olmayacaktır.
•    Her kişiye bir masa tahsisi yapılacaktır. Katılımcıların masa örtülerini yanında getirmesi gerekmektedir. Ürünlerin getirilmesi, düzenlenmesi kişinin kendi sorumluluğundadır.
•    Ataşehir Belediyesi satıcı ve alıcı arasındaki fiyat belirleme aşamasında taraf olmayacaktır. Satıcı ürünün değerini kendi belirleyecektir.
•    Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı, kişilerin kendilerine ait 2. el eşyalarını sattıkları bir oluşumdur. Dolayısıyla bir ticari faaliyet olmadığından kredi kartı hesap numarası kullanımı söz konusu olmayacaktır. Alışverişler nakit para kullanımı ile yapılacaktır.

Stant başvuru linki için burayı tıklayınız.

•    Tarih: 28 Eylül 2025 Pazar
•    Saat: 14.00 - 18.00
•    Yer:  Zeynel Özdemir 80. Yıl Cumhuriyet Parkı (Kayışdağı Mah. Rumeli Cad.

(ATAŞEHİR BELEDİYESİ)

Kaynak: BELEDİYEDEN HABER AJANSI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!